Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Να αποσυρθεί η διάταξη της Κυβέρνηση που καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών...

Να αποσυρθεί η διάταξη της Κυβέρνηση που καταργεί το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν στην Κινητικότητα του Δημοσίου

17
0

Οι εκπαιδευτικοί όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μέχρι σήμερα το δικαίωμα να παίρνουν μέρος στον κύκλο κινητικότητας, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο και να μετατάσσονται ή να αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται στη βουλή προς ψήφιση, προβλέπεται η κατάργηση αυτού του δικαιώματος. Είναι προφανές πως πρόκειται για απόπειρα περιστολής ενός ακόμη δικαιώματος των εκπαιδευτικών η οποία δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Αν θέλει πραγματικά η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να αντιμετωπίσει τα κενά στα σχολεία ο μόνος δρόμος που έχει είναι η πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που απαιτούνται, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες, αντί να καταργούν το δικαίωμα κινητικότητας και μετατάξεων. Η απαγόρευση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στον κύκλο κινητικότητας του δημοσίου είναι ενέργεια αυταρχική και λειτουργεί τιμωρητικά για τους/τις συναδέλφους που επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία αυτή.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τη συγκεκριμένη διάταξη και να σεβαστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων/ισσών που υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση καθώς και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να απαιτήσουν την απόσυρση και να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ