Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Στρατηγικός «εχθρός» της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. κι...

Στρατηγικός «εχθρός» της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) το ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. κι όχι η πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ

675
0
αυτο δικτυο

Τη σκυτάλη, μετά τις Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), παίρνει η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) η οποία επιτίθεται με σκαιότατα ψεύδη απέναντι στο ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. σχετικά με τη στάση του στο ΔΣ της ΔΟΕ για την αποτροπή των εξετάσεων τύπου ελληνικής Pisa.

Προφανώς η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), σε πλήρη σύγχυση από την πολιτική τους στάση και την αποτύπωσή της στους συναδέλφους, προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο και επιτίθεται στο Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. τη στιγμή μάλιστα που δημόσια αλλά και στο ΔΣ της ΔΟΕ (από τις 28/5/2022) έχει κατατεθεί αναλυτικά η θέση μας ενάντια στις εξετάσεις αυτές και είμαστε η μοναδική παράταξη που καταθέσαμε ολοκληρωμένη και συνεκτική αγωνιστική πρόταση (βλ. https://aytonomo-diktyo.gr/20220428/ ).

Γιατί η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) δεν ψήφισε την πρότασή μας στο ΔΣ της ΔΟΕ, αφού ισχυρίζονται ότι είναι ανοικτοί σε αγωνιστική μορφή κινητοποίησης; Γιατί επιμένει να σέρνει το θέμα χωρίς να καταθέτει ξεκάθαρη αγωνιστική πρόταση και δεν ψηφίζει καμία άλλη τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις έχουν καταθέσει την πρότασή τους; Γιατί βάζει θέμα να «συζητηθεί» το ζήτημα τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και μένει να γίνει συνδιαμόρφωση κειμένου και οριστικοποίηση της μορφής όλων των παρατάξεων που έχουμε αντίστοιχη εκτίμηση; Και φυσικά, για άλλη μια φορά, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών θα διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να υπάρξει απόφαση από το ΔΣ της ΔΟΕ και αγωνιστική μορφή δίνοντας έμπρακτα την πολιτική απάντηση στις μεθοδεύσεις αυτές και αναδεικνύοντας ποιοι θέλουν μια ισχυρή και αγωνιστική Ομοσπονδία με σοβαρότητα, θέσεις και προτάσεις και ποιοι μένουν μόνο σε ένα παρωχημένο ψευτοκαταγγελτικό λόγο για τους τύπους… Τα αδιέξοδα, μάλλον, είναι πολλά και οι εκλογές πλησιάζουν… Προφανώς το ρεύμα των τοπικών σχημάτων του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. είναι μεγάλο στους Συλλόγους της χώρας και οι παρατάξεις του «Όχι σε όλα» βρίσκονται σε δύσκολη θέση για άλλη μια φορά. Ο εχθρός βρίσκεται εκεί έξω και σαρώνει με την πολιτική του τα νοικοκυριά, τους μισθούς, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και έχει όνομα: είναι η Κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία τους όταν τη μία μέρα κάνουν, ως ΚΚΕ, χαιρετισμό στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που κυβερνά σήμερα με την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της και την άλλη μέρα πρέπει να καταγγείλουν αυτές τις πολιτικές και όσες δυνάμεις τις υπηρετούν… Τους είναι λίγο δύσκολο γι’ αυτό αλλάζουν την ατζέντα με ψευτοεπιθέσεις και λάσπη…

Οι συνάδελφοί μας έχουν και μνήμη και νοημοσύνη, κι όσοι την υποτιμούν θα πάρουν την απάντησή τους στις κάλπες. Καλούμε, επομένως, όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να στηρίξουν τα σχήματα του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. τόσο για τα ΔΣ των Συλλόγων όσο και για τους αντιπροσώπους της 91ης ΓΣ της ΔΟΕ, δείχνοντας σε όλες τις δυνάμεις από τη μία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και κομματικού εναγκαλισμού αλλά κι από την άλλη του σεχταρισμού και του μηδενισμού ότι οι προοδευτικές δυνάμεις και στο συνδικαλιστικό κίνημα θα ενισχυθούν και θα κυριαρχήσουν στον κλάδο.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ