Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και...

Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και εξ αποστάσεως ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

1697
0
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και εξ αποστάσεως ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών»

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση επέλεξαν τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού και αντίστοιχα την ανάληψη υπηρεσίας και ορκωμοσίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών σε μία χρονική στιγμή που υπάρχουν σοβαρές  αντικειμενικές δυσκολίες. Αναλυτικότερα, η κορύφωση των θερινών διακοπών (ειδικά για τις τουριστικές περιοχές της χώρας που είναι απαγορευτικό για κάποιον να κλείσει δωμάτιο για διαμονή λίγων ημερών και εισιτήρια μετακίνησης), οι πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας, η έξαρση των κρουσμάτων covid-19 δυσχεραίνουν την πρόσβαση και την προσωρινή διαμονή των συναδέλφων. Ειδικότερα, δε, στις νησιωτικές περιοχές ενδέχεται να μην μπορούν να βρουν διαμονή λόγω της υψηλής ζήτησης και των αυξημένων τιμών αυτή την περίοδο.

Η χρονική στιγμή δημοσίευσης του ΦΕΚ διορισμού από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, χωρίς διευκολύνσεις όπως ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας και εξ αποστάσεως ορκωμοσία των νεοδιοριζόμενων, είναι απαράδεκτη, καθώς δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό και το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ να εκδώσει εγκύκλιο διευκόλυνσης των νεοδιοριζόμενων με ανάληψη υπηρεσίας ηλεκτρονικά καθώς και εξ αποστάσεως ορκωμοσίας, όπως συνέβη στις ορκωμοσίες των πτυχιούχων σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, ή ορκωμοσία στην κοντινότερη Διεύθυνση εκπαίδευσης της περιοχής διαμονής του. Εφόσον η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κωφεύσει στο δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας οι οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να οργανώσουν τις αναλήψεις υπηρεσίας και ορκωμοσίας αυθημερόν για όποια/ον συναδέλφισσα/ο προσέρχεται προκειμένου, αφενός να διευκολύνουν τη διαδικασία και αφετέρου να αποφευχθούν συνθήκες συγχρωτισμού.

Παράλληλα καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να παρέμβει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την ικανοποίηση του δικαίου αυτού αιτήματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ