Αρχική Απόψεις/Παρεμβάσεις ΑΙΡΕΤΟΙ: Τίτλοι τέλους, του Ηλία Τραμπάκουλου

ΑΙΡΕΤΟΙ: Τίτλοι τέλους, του Ηλία Τραμπάκουλου

1093
0

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ … ΓΥΨΟ

Υπηρέτησα τον θεσμό του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας για αρκετές 2ετίες. Οι 1000 συνάδελφοι που εργάζονται στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Βοιωτίας μου έκαναν την τιμή και με επέλεγαν για να τους εκπροσωπώ και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντά τους σε αυτό το συμβούλιο. Οφείλω να τους ευχαριστήσω θερμά και να ζητήσω συγνώμη από αυτούς που θεωρούν- δίκαια ή άδικα- ότι τους αδίκησα.

Πέρα από τα προσωπικά συναισθήματα που μπορεί να νιώθει κάποιος υπάρχει και η ουσία των πραγμάτων. Εδώ, ήρθε η «αρμόδια υπουργός» να βάλει ταφόπλακα στον θεσμό των αιρετών λειτουργώντας πραξικοπηματικά και  βάσει οργανωμένου σχεδίου. Άρχισε να αποψιλώνει αρμοδιότητες του συμβουλίου, να εξαιρεί τους αιρετούς από πολλά συμβούλια και επιτροπές, να δίνει εξουσία σε διορισμένους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Η Κεραμέως «αποφάσισε και διέταξε» να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή αιρετών. Όλα τα υπουργεία έδωσαν ολιγόμηνη παράταση  στα αντίστοιχα συμβούλιά τους μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης. Χωρίς καμία εξήγηση προχώρησε στο εγχείρημά της γνωρίζοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι από όλες τις παρατάξεις είχαν αποσύρει τις υποψηφιότητές τους. Το 95% των εκπαιδευτικών της Α/θμιας δεν μπήκε σε αυτή την έωλη διαδικασία. Παρόλα αυτά  η Κεραμέως  επιθυμεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση των εκλεγμένων με διορισμένους.  Είμαι σίγουρος ότι δε θα βρεθεί συνάδελφος που θα δεχτεί να αντικαταστήσει αιρετό στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Αν, παρ΄ελπίδα, βρεθεί αυτός ο «συνάδελφος» θα θεωρηθεί «ξένο σώμα» για την εκπαιδευτική μας κοινότητα.  Σε ό,τι αφορά τους «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» από όποια θέση κι αν είμαστε θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε και να στηρίζουμε τους συναδέλφους για θέματα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά μιας και θεωρούμε ότι ο συνδικαλισμός είναι προσφορά και καθήκον μας.

Τώρα που προβλέπεται βαρυχειμωνιά η ενότητα, η αλληλεγγύη και ο αγώνας είναι τα όπλα μας και ο μόνος ασφαλής δρόμος.

 

Καλή χρονιά!

ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Αιρετός ( μέχρι 31-12-2020) ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ