Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Ακρίβεια-Στέγαση: Kαθημερινός “Γολγοθάς” για χιλιάδες εκπαιδευτικούς…!!!

Ακρίβεια-Στέγαση: Kαθημερινός “Γολγοθάς” για χιλιάδες εκπαιδευτικούς…!!!

1014
0
αυτο δικτυο

Με τον επίσημο πληθωρισμό σε διψήφιο ποσοστό (12%) και τον τιμάριθμο ακόμη υψηλότερα το εισόδημα των εκπαιδευτικών συρρικνώνεται μήνα με τον μήνα όλο και περισσότερο. Αν λάβουμε υπόψιν ότι η ακρίβεια σε όλα τα βασικά προϊόντα ξεπερνά το 20%, ο μέσος εκπαιδευτικός έχει υποστεί μείωση μισθού κατά 200€ με 300€ μηνιαίως. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος ακρίβειας που δεν τολμάς να πατήσεις στο βενζινάδικο ή το Σούπερ Μάρκετ, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται και αύξηση των ενοικίων σε όλη τη χώρα.

Το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ήδη χιλιάδες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν εκτός τόπου συμφερόντων τους, πλέον μοιάζει Γολγοθάς. Μάλιστα επειδή οι Εκπαιδευτικοί, πρώτον θεωρούνται «υψηλόμισθοι», και δεύτερον συνήθως όταν νοικιάζουν κατοικία για 10 μήνες δεν έχουν ρολόι ηλεκτρικού στο όνομά τους, δε δικαιούνταν καν το πενιχρό επίδομα ενοικίου. Και αντί η πολιτεία να σκύψει σ’ αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα ασχολείται με άλλα όπως η εξαγγελία για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά κυρίως τα υψηλότερα εισοδήματα.

Ενδεικτικά:

  • Εργαζόμενοι με 1.000€ μηνιαίο μισθό δε θα δουν καμία ελάφρυνση.
  • Εργαζόμενοι με 1,200€ μισθό θα δουν ένα μηνιαίο όφελος των 4€, δηλαδή λιγότερα από 2 λίτρα Βενζίνη.
  • Από την άλλη εργαζόμενοι με μισθό 4.000€ θα έχουν όφελος 2.000€ το χρόνο. Με λίγα λόγια η κυβέρνηση για άλλη μια φορά νομοθετεί για τα δικά της παιδιά, καθώς τέτοιους μισθούς στο δημόσιο έχουν, κυρίως,  μόνο γαλάζια golden boys.

Φαίνεται “λεφτόδεντρα” υπάρχουν μόνο για τους λίγους και ισχυρούς. Για τον απλό λαό υπάρχουν μόνο επιδοματάκια που σε μια μέρα έχουν καταναλωθεί.

 

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Επιδότηση ενοικίου για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκτός τόπου συμφερόντων.
  • Χιλιομετρική αποζημίωση για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν εκτός δήμου μόνιμης κατοικίας.
  • Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ