Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ “ΑΙΡΕΤΩΝ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ “ΑΙΡΕΤΩΝ”

791
0
αυτο δικτυο

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι

Με αφορμή την παραίτησή μας από τη θέση των αιρετών (τακτικού και αναπληρωματικού μέλους) του Π.Υ.Σ.Π.Ε.  Πρέβεζας, έπειτα από 4 χρόνια συνεχούς παρουσίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς  που μας εμπιστευτήκατε και μας  εκλέξατε αιρετούς εκπροσώπους σας τόσο στις εκλογές  του Νοεμβρίου του 2018 όσο και στις εκλογές του 2016. Εκλογές στις οποίες πήρε μέρος η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της περιφερειακής μας ενότητας.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας και λειτουργήσαμε ως αιρετοί εκπρόσωποι όλων σας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση! Με αίσθημα ευθύνης αποφασιστικότητας και συνέπειας αγωνιστήκαμε  για ισονομία, ισοπολιτεία, αξιοκρατία και διαφάνεια στη λήψη όλων των αποφάσεων. Για εμάς, η προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων των εκπαιδευτικών με Δικαιοσύνη, Αμεροληψία και Διαφάνεια, δεν είναι χάρη ή «ευνοϊκή» εξυπηρέτηση, αλλά απαράγραπτο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! Στη θέση μας αυτή παραμείναμε αταλάντευτοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα!

Σήμερα 24/2/2021, προσήλθαμε στη ΔΠΕ Πρέβεζας πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για έναν και μόνο λόγο: για να υποβάλλουμε την παραίτησή μας -η οποία ήταν ήδη στη διάθεση του τοπικού ΣΕΠΕ μαζί με αυτές των υποψήφιων των άλλων παρατάξεων – από το ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας, υλοποιώντας έτσι την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ. Υποβάλαμε τις παραιτήσεις  μας αφενός μεν σεβόμενοι τη βούλησή σας που σε ποσοστό 98,5% έστρεψε την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. και στην αδιαλλαξία της Υπουργού για τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, αφετέρου δε σεβόμενοι τους αξιακούς μας κώδικες και την προσωπική μας διαδρομή.

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις «ηλεκτρονικές» αυτές εκλογές. Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε την αποστομωτική μας  απάντηση με τη συνολική  ΑΠΟΧΗ που κυμαίνεται πάνω από 95%, ενώ στον νομό μας έφτασε μέχρι 98,5%! Το ΔΣ της ΔΟΕ άλλωστε θεώρησε απαραίτητη εν μέσω πανδημίας την αναβολή των εκλογών για τα Υ.Σ. και ζητούσε την παράταση των θητειών των εν ενεργεία αιρετών έως ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή. Απέρριψε κατηγορηματικά τη διενέργεια εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία με την οποία επιχειρείται  μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι».

Παρά την απόσυρση των υποψηφιοτήτων μας, το Υπουργείο προχώρησε στη διενέργεια εκλογών, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συναδέλφων και την αποχή τους που έφτασε στο 95% σε όλη την επικράτεια! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε έτσι, στην ολοκλήρωση ενός  Σχεδίου, το οποίο άρχισε από το καλοκαίρι με τις «επιλογές» προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, έχοντας ως τελικό στόχο την κατάργηση των Αιρετών και την αντικατάστασή τους με διορισμένα μέλη, με δοτούς, κομματικούς φίλους. Στην εκατόχρονη ιστορία του θεσμού δεν υπάρχουν άλλα τέτοια παραδείγματα παρά μόνο στις πιο ανώμαλες και πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας. Το 1936 και το 1967, τότε μόνο δεν είχαμε εκλεγμένους αιρετούς αλλά μόνο δοτούς.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα πρέπει να αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να δώσει ολιγόμηνη παράταση θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο απέναντι στον τυχόν αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης! Ελέγχουμε, αποκαλύπτουμε και καταγγέλλουμε κάθε παρατυπία και αδιαφάνεια! Κανείς και καμιά δεν θα μείνει μόνος/η του!

Κανένας/ καμιά μόνος/η του, όλοι μαζί και στην απεργία – αποχή για να μην επιτρέψουμε να γίνει η εκπαίδευση πεδίο «ασκήσεων αξιολόγησης-επιτήρησης» που έχουν ως στόχο τη συρρίκνωση της παιδαγωγική μας αυτονομίας και την καθυπόταξή μας σε επιβαλλόμενες φόρμες στη μορφή και στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης.

Όλοι μαζί και είναι βέβαιο ότι για ακόμη μια φορά θα τα καταφέρουμε !!!

Πρέβεζα, 24/2/2021

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ