Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Απαιτούμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό,...

Απαιτούμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό, που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς!!!

1887
2

Απαιτούμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότησης του ΝΣΚ από τον αρμόδιο Υπουργό, που ανατρέπει τις αιτήσεις συνταξιοδότησης σε χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς!!!

 

Ανατροπή προκαλεί σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και συναδέλφους εκπαιδευτικούς γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) στην οποία προβλέπεται ότι, οι ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες του Δημοσίου που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν με μειωμένη σύνταξη (είτε στα 55, 56, 58 είτε στα 60), θα πρέπει να δύναται (ακόμη και με εξαγορά πλασματικών ετών) ή να έχουν αναδρομικώς ήδη συμπληρώσει 25 ακέραια έτη ασφάλισης έως τις 31/12/2012, αλλά ταυτόχρονα και το προβλεπόμενο όριο ηλικίας (55 για γυναίκες το 2010, 56 για άνδρες/γυναίκες το 2011, 58 για άνδρες/γυναίκες το 2012) έως τις 31/12/2021.

Η ερμηνεία του ΝΣΚ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τσακλόγλου, ο οποίος τον Δεκέμβρη του 2021 δήλωνε ότι δεν αλλάζει τίποτα στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης του Δημοσίου από την 1/1/2022. Η υπόθεση αυτή αφορά περίπου 2.000 υπαλλήλους και δυνητικά μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει, την επόμενη περίοδο, τις 50.000.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό, για λόγους χρηστής διοίκησης, να μην αποδεχτεί τη σχετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ αλλάζοντας προς το χειρότερο το υφιστάμενο πλαίσιο, δεδομένου ότι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν τα αντίστοιχα όρια ηλικίας μετά την 1/1/2022, έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους προς συνταξιοδότηση. Αντίθετα με τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, βασικό και πάγιο αίτημά μας, που αποτελεί και επιτακτική ανάγκη σήμερα, είναι η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ αλλά και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν άμεσα και δυναμικά ώστε να μην υπάρξει ανατροπή του προγραμματισμού για τους χιλιάδες συναδέλφους μας.

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΉΞΕΩΝ. ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010, 2011, 2012, ΜΕΤΑ ΤΗΝ 1/1/2022. ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΙΓΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΑΙΤΗΣΗ, ΠΑΡΟΤΙ ΠΛΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ, ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ .
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ Η ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΕΚΤΑΡΙΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ , ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗ, ΕΊΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΕΓΛΩΒΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 6 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ