Αρχική Παρεμβάσεις Απαράδεκτη φωτογραφική διάταξη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Νέες οργανικές θέσεις...

Απαράδεκτη φωτογραφική διάταξη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Νέες οργανικές θέσεις για λίγους…

3070
0
αυτο δικτυο

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Απαράδεκτη φωτογραφική διάταξη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Νέες οργανικές θέσεις για λίγους…

Με το άρθρο 55 του ν.4807/2021 μεταφέρθηκαν επτακόσιες είκοσι μία (721) οργανικές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στους κλάδους γαλλικής-ΠΕ05, γερμανικής-ΠΕ07, καλλιτεχνικών-ΠΕ08, πληροφορικής-ΠΕ86, μουσικής επιστήμης-ΠΕ79.01, θεατρικών σπουδών-ΠΕ91.01 και δραματικής τέχνης-ΠΕ91.02. Κατόπιν τούτου οι κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προέβησαν στις σχετικές διαδικασίες για την κάλυψη των νεοσυσταθεισών θέσεων.

Δυστυχώς και προς γενική κατάπληξη όλων μας, οι συγκεκριμένες θέσεις διατέθηκαν για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στη διάθεση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων αρχικά καθώς και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων μετάθεσης σχολικού έτους 2020-2021, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή εν συνεχεία! Υλοποιήθηκε δηλαδή η διάταξη του άρθρου 55 παρ. 1γ του νόμου 4807/2021 που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ της εξαίρεσης από τη διαδικασία τοποθέτησης στις νέες οργανικές θέσεις όλων των υπολοίπων εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά το τοπικό ΠΥΣΠΕ Αχαΐας χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των συναδέλφων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ79.01 (Μουσικής Επιστήμης), όπου στη διάθεση υπήρχαν 12 εκπαιδευτικοί και ο αριθμός θέσεων που κατελήφθησαν οργανικά με την υπ΄ αριθ. 27/20-07-2021 Πράξη ΠΥΣΠΕ, ήταν- ω του θαύματος- ο ίδιος. Όλη αυτή η διαδικασία γέννησε πολλά ερωτήματα τα οποία καλό θα ήταν άμεσα να απαντηθούν από τους αρμοδίους.

–                      Δεν είναι άδικο μάχιμοι εκπαιδευτικοί, πολλοί από τους οποίους έχουν «γράψει» χιλιόμετρα σε απομακρυσμένα μέρη του νομού και  προηγούνται σε μόρια, να εξοβελίζονται της διαδικασίας και να διαταράσσεται ο επαγγελματικός και οικογενειακός τους προγραμματισμός για τα επόμενα 10-15 χρόνια χωρίς βελτίωση θέσης;

–                      Τι είδους «κανονικότητα» είναι αυτή που παρακάμπτει κάθε έννοια δικαίου και λαϊκίζει προς εύνοια ημετέρων;

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αχαΐας καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ για τη «φωτογραφική» διάταξη (άρθρο 55 παρ. 1γ του Ν. 4807/2021). Οι διαδικασίες επιβάλλεται να’ ναι διαφανείς, δημοκρατικές και να μην καταστρατηγούν τη σειρά κατάταξης σύμφωνα με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει ο κάθε εκπαιδευτικός όλα τα χρόνια του εργασιακού-εκπαιδευτικού του βίου.

Ζητάμε από το Υπουργείο να καταργήσει άμεσα τη διάταξη και να προβεί σε επαναπρόσκληση όλων των εκπαιδευτικών των ΠΥΣΠΕ όλης της χώρας που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν οργανικά στις νεοσυσταθείσες θέσεις. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η ίση μεταχείριση και η διαφάνεια είναι δημοκρατικά κεκτημένα του κλάδου μετά από αγώνες χρόνων. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να τα παραβλέπει και να πράττει κατά το δοκούν με φωτογραφικές διατάξεις.

Ζητάμε από το Σύλλογο Δ/Ν Πάτρας και τη ΔΟΕ να παρέμβουν για την αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται.

Πάτρα 28.07.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ