Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ (Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Πάτρας)

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ (Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Πάτρας)

907
0
αυτο δικτυο

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

Tη Δευτέρα 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου μας,  με βασικό θέμα συζήτησης τη διαδικασία των αποσπάσεων. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και παραβρέθηκε εκπρόσωπος της παράταξής μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η παράταξή μας με κείμενο-παρέμβαση στον Σύλλογο είχε αιτηθεί τη συνάντηση με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης για το φλέγον ζήτημα που είχε προκύψει με την αλλαγή φέτος της διαδικασίας των αποσπάσεων. Τα παράπονα των συναδέλφων πολλαπλασιάζονταν καθημερινά καθώς αφενός δε μπορούσαν να εξηγήσουν τον λόγο αυτής της διαφοροποίησης κι αφετέρου αιφνιδιάστηκαν λόγω του γεγονότος πως δεν είχαν καμία ενημέρωση επ΄ αυτού. Πολλά ερωτήματα προέκυπταν και προκύπτουν από  τoυς εκπαιδευτικούς  της περιοχής μας  όπως :

Α) Ποια λειτουργικά κενά θα δηλώσουν φέτος, εφόσον αυτά δεν κοινοποιούνται (γιατί άραγε;)

Β) Ποια θα είναι τα κενά των υπεράριθμων και ποια αυτά των υπόλοιπων ;

Γ) Ποια σχολεία θα δηλώσουν οι  εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων όταν δε θα γνωρίζουν ούτε τα σχολεία  Α ανάθεσης,  ούτε τις εμπλοκές σχολείων;

Δ) Οι εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν καν τα μόρια της απόσπασης. Με ποια κριτήρια να προχωρήσουν στη δήλωσή τους;

Ύστερα από 2,5 περίπου ώρες συνάντηση στο γραφείο του Δ/ντη εκπαίδευσης θα μπορούσαμε να επισημάνουμε πως μόνο σοφότεροι, … δε βγήκαμε! Τέθηκε το πρότερο  πλαίσιο των διαδικασιών και προτάθηκε να επανέλθουμε σ΄ αυτό. Απ΄ την πλευρά του Δ/ντή η απάντηση ήταν πως αυτό γίνεται για το καλό των συναδέλφων και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Ανέφερε ότι υπάρχει διαφορετικό και δεσμευτικό χρονικό πλαίσιο λόγω των επικείμενων διορισμών και της πιθανής μεταφοράς οργανικών θέσεων από τη Β/μια στην Α/μια, τα οποία όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις διαδικασίες των αποσπάσεων. Επισήμανε επίσης πως αυτή η διαδικασία ακολουθείται στους περισσότερους νομούς της χώρας (;)  ενώ δεν ανέφερε ότι η πρότερη γνωστή διαφανής διαδικασία ακολουθείται σε άλλους τόσους νομούς!  Από την πλευρά μας τονίστηκε πως  για το ΠΥΣΠΕ Αχαΐας   η προηγούμενη διαδικασία ήταν δοκιμασμένη και πετυχημένη επί σειρά ετών και πως τώρα μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. ‘’Ραντεβού στα τυφλά’’ για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, όπως εύστοχα τονίστηκε από παρόντα στη συνάντηση.

Κατόπιν όλων αυτών κι ακούγοντας  τις κραυγές αγωνίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στους συναδέλφους, στο μέλλον η δυνατότητα τροποποίησης των δηλώσεών τους, χωρίς πάλι να ανακοινώσει τα υφιστάμενα λειτουργικά κενά και τα μόρια των εκπαιδευτικών  ούτε τις εμπλοκές σχολείων για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Δυστυχώς, απαντούσε γενικά χωρίς να δεσμευτεί σε κάτι κι αυτό είναι που μας προβλημάτισε .

Σε περίπτωση που δεν επανέλθει η πρότερη διαδικασία αποσπάσεων είναι οφθαλμοφανές ένα πεδίο “δόξης λαμπρό’’ για μια αχλή εξυπηρετήσεων ημετέρων και “τακτοποίησης” αλλότριων με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου ή το έκτακτο της φετινής καταστάσεως.

Ως Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αχαΐας

  ζητούμε να ανακοινωθούν άμεσα στους εκπαιδευτικούς τα λειτουργικά κενά ανά ειδικότητα και να ανακοινωθεί ο πίνακας μορίων. Χωρίς αυτά δεν μπορούν να γίνουν αιτήσεις απόσπασης. Για την περαιτέρω εξέλιξη της διαδικασίας και σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του κλάδου μας θα προχωρήσουμε σε συνεχείς  παρεμβάσεις με σκοπό τη διαφάνεια και τη δημοκρατία στον κλάδο.

Οι διαφανείς, αδιάβλητες κι έγκαιρα προγραμματισμένες διαδικασίες είναι ζητούμενα για όλους τους εκπαιδευτικούς κι αυτό επιβάλλεται να τηρείται πιστά από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους. Ζητούμε από τη Δ/νση A/θμιας Εκπ/σης και το “ΠΥΣΠΕ” Αχαΐας να προχωρήσουν με διαφάνεια τις διαδικασίες των αποσπάσεων και να μην  διολισθήσουν σε ατραπούς αδιαφάνειας, κρυψίνοιας και αντιδημοκρατικών πρακτικών σε βάρος της ζωής των συναδέλφων!

Πάτρα, 13.07.2021

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αχαΐας

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ