Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Από το άνοιγμα …στο ξανά-κλείσιμο των σχολείων γενικής εκπαίδευσης και με απροστάτευτα...

Από το άνοιγμα …στο ξανά-κλείσιμο των σχολείων γενικής εκπαίδευσης και με απροστάτευτα τα  Ειδικά Σχολεία

2145
0
αυτο δικτυο

Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση κούρασαν εκπαιδευτικούς-γονείς-μαθητές και απέτυχαν παταγωδώς για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με όρους προστασίας και υγιεινής. Απέτυχαν διότι εδώ και 9 μήνες δεν έπραξαν απολύτως τίποτα για την αραίωση των μαθητών στα τμήματα, την ενίσχυση των σχολικών μονάδων με περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα μέλη της σχολικής κοινότητας και προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό για τους εκπαιδευτικούς.

Τα κρούσματα covid-19 στα σχολεία καθημερινά αυξάνονται, τμήματα και σχολεία κλείνουν, δήμοι και νομοί μπαίνουν στο «κόκκινο» ή σε «καθολική απαγόρευση», με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναστέλλει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τραγικές συνέπειες, τόσο στο ψυχοσυναισθηματικό, όσο και στο γνωστικό επίπεδο των μαθητών μας. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα από πέρυσι, δεν έχουν εξασφαλίσει τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα για την υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Οι επικοινωνιακές εξαγγελίες για 90.000 tablet μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, που κι αυτά δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις απαιτούμενες ανάγκες, είναι ακόμα στον «δρόμο»…

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση δείχνουν πλήρη ανευθυνότητα για τη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων, καθώς αυτά λειτουργούν κανονικά -δια ζώσης- στις περιοχές με καθολική απαγόρευση και αυξημένα περιοριστικά μέτρα.

Για τα Ειδικά Σχολεία δεν εξασφάλισαν ούτε το ελάχιστο:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού κάθε εβδομάδα.
  • Προτεραιοποίηση στον εμβολιασμό για όλο το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.
  • Ενίσχυση του προσωπικού με έκτακτες προσλήψεις.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. επισημαίνουμε πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση πήρε τη συγκεκριμένη πολιτική απόφαση για ανοιχτά και ταυτόχρονα απροστάτευτα Ειδικά Σχολεία στις «κόκκινες περιοχές», έχει και την αποκλειστική πολιτική και ποινική ευθύνη για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εκπαιδευτικοί, το ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, οι μαθητές, που αρκετοί μάλιστα ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, και οι οικογένειές τους. Η αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και όσων εισηγούνται διαφοροποίηση της αντιμετώπισης γενικής και ειδικής αγωγής, με παράλληλη αδράνεια και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των σχολείων, αποτελεί πρότασή μας την οποία είχαμε  καταθέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και την επαναφέρουμε επιτακτικά.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υγεία μας!!!

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ