Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Αυτόνομο Δίκτυο Αχαΐας: Κανένας ‘’δοτός” στα Υπηρεσιακά μας συμβούλια

Αυτόνομο Δίκτυο Αχαΐας: Κανένας ‘’δοτός” στα Υπηρεσιακά μας συμβούλια

920
0
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

     Οι εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκαν τον κλάδο ενωμένο και έδωσαν μια συντριπτική απάντηση στην αλαζονική συμπεριφορά και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας. Το 95% των συναδέλφων στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν απογοήτευσαν τις βαθιά ριζωμένες στο κλάδο μας αρχές της Δημοκρατίας. Δεν φοβήθηκαν, δεν έγιναν οι σύγχρονοι Εφιάλτες  υπονομεύοντας τους αγώνες πολλών ετών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών που προέκυψαν από τις ψευδοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου συντασσόμενοι με την απόφαση της ΔΟΕ παραιτήθηκαν. Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ όμως συνεχίζοντας στην αδιάλλακτη πολιτική και κινούμενη από τις αντιδημοκρατικές ιαχές του “Ούτε βήμα πίσω” προχώρησε στη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων περιλαμβάνοντας στα μέλη ακόμα και συναδέλφους που δεν είχαν κάνει αίτηση για τις θέσεις αυτές. Η παιδεία, όπου η πολιτική της ηγεσία κινείται στη λογική του “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν” δρώντας αντιδημοκρατικά και μη λαμβάνοντας υπόψιν τη βούληση της πλειοψηφίας του κλάδου, δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον.

 

Συνάδελφοι -ισσες,

 

  • Δεν πρέπει να επιτρέψουμε Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση να επιτύχουν την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου να πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας.
  • Απαιτούμε την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και εξακολουθούμε  να τους θεωρούμε  αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου μας.
  • Δεν αναγνωρίζουμε  ως εκλεγμένους αιρετούς εκείνους που  περιφρονώντας τις αποφάσεις του κλάδου αρνούνται να παραιτηθούν και οι οποίοι αυτονόητα θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου.
  • Άμεσα θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι εκπαιδευτικοί που  ενδεχομένως  κλήθηκαν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του Ν.4763/2020.

Ιδιαίτερα, οι δήθεν εκπρόσωποί μας, “δοτοί”/διορισμένοι,  με αίτησή τους ή χωρίς στο ΠΥΣΠΕ Αχαΐας και στο Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ (όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών) είναι persona non grata για τον κλάδο. Κάθε τους λέξη ή φράση, κάθε τους τοποθέτηση είναι για μας ένα “άδειο πουκάμισο”. Στάσεις «Εφιάλτη» και απονομιμοποιημένες ηθικά και συλλογικά, που  θα βρουν αργά  ή γρήγορα το δρόμο της εξόδου, από το χώρο ενός κλάδου  που πάντα στάθηκε περήφανα και αξιοπρεπώς μπροστά σε ανυπόστατα διλήμματα.

 

         Ως Αυτόνομο Δίκτυο Αχαΐας  καλούμε :

 

  • Τα στελέχη εκπαίδευσης (Διευθυντής Α/μιας Εκπ/σης Αχαΐας, Περιφερειακός Δ/ντής, ΣΕΕ κ.ά.) να μην έρχονται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του κλάδου.

 

  • Το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πάτρας να προχωρήσει  άμεσα στη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων σύμφωνα με το  καταστατικό του και την απόφαση της ομοσπονδίας.

 

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Αχαΐας  συντασσόμαστε :

 

  • Με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. να κηρύξει απεργία-αποχή, ώστε να καλύψει σε κάθε περίπτωση τους συναδέλφους, για να μην συμμετέχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και να έχουν πλήρη νομική και συνδικαλιστική κάλυψη.
  • Με τη θέση της Ομοσπονδίας να παράσχει κάθε δυνατή κάλυψη στους συναδέλφους που παρά τη θέλησή τους έχουν εγκλωβιστεί σε μια ιδιώνυμη και  στενά εννοούμενη   διαδικασία «παρακώλυσης της λειτουργίας των υπηρεσιακών συμβουλίων»

 

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Αχαΐας  απαιτούμε :

 

  Όσοι εκπαιδευτικοί ορίστηκαν (με ή χωρίς αίτησή τους) στα: ΠΥΣΠΕ και Διευρυμένο ΠΥΣΠΕ ΑΧΑΪΑΣ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και άμεσα να παραιτηθούν είτε να δηλώσουν απεργία –αποχή. Είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να διαβούν. Ειδεμή θα είναι έκθετοι σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα, την ιστορία του κλάδου, του συνδικαλιστικού κινήματος και τις μελλούμενες γενιές.

 

  •   Το Υπουργείο να βάλει ένα όριο στη μισαλλοδοξία του  προς τους   εκπαιδευτικούς και να χειριστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει – με δική του αποκλειστική ευθύνη- φέρει τα πράγματα, με διάλογο, σύνεση και   δημοκρατική αντίληψη.

 

Διαφορετικά θα έχει καταστεί σαφές πως έχει πάρει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.

Από το Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών Αχαΐας

Πάτρα, 15.04.2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ