Αρχική Ανακοινώσεις Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Καμία περικοπή σε θέσεις αναπληρωτών συναδέλφων μας παράλληλης στήριξης!

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών: Καμία περικοπή σε θέσεις αναπληρωτών συναδέλφων μας παράλληλης στήριξης!

730
0
https://aytonomo-diktyo.gr/wp-content/uploads/2023/05/logotypo-diktyoy.jpg

Καμία περικοπή στις ειδικές ανάγκες των μαθητών μας!

Καμία περικοπή σε θέσεις αναπληρωτών συναδέλφων μας παράλληλης στήριξης!

Με χθεσινή προφορική οδηγία που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ζητείται αποστολή όχι του συνόλου των κενών σε παράλληλες στηρίξεις αλλά σε αναλογία 1 εκπαιδευτικός ανά τμήμα, ανεξάρτητα εάν υπάρχουν 2 ή και 3 μαθητές με γνωμάτευση. Γίνεται σαφές ότι επιχειρείται χιλιάδες παιδιά να μείνουν φέτος χωρίς παράλληλη στήριξη ενώ, σύμφωνα με γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ, την έχουν ανάγκη και τη δικαιούνται για να έχουν πλήρη εκπαιδευτική υποστήριξη.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ, δε θα δεχτούμε καμία περικοπή στις ανάγκες στήριξης των μαθητών μας αλλά και καμία μείωση προσλήψεων συναδέλφων αναπληρωτών στον βωμό των περικοπών για την εκπαίδευση.

Για μία ακόμη φορά, οι περικοπές αφορούν τον βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας, που είναι η εκπαίδευση και οι μορφωτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μας και ακόμη περισσότερο όσων έχουν μαθησιακές δυσκολίες!!!

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλούμε:

  • Την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ να πάρει πίσω την προσπάθεια περικοπών των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μας.
  • Τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην υλοποιήσουν, ως οφείλουν διοικητικά, προφορικές οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ και να δηλώσουν στο σύστημα το σύνολο των πραγματικών κενών που υπάρχουν στην περιοχή τους.
  • Τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να παρέμβουν.
  • Τις Ενώσεις Γονέων να σταθούν δίπλα στις ανάγκες των παιδιών μας.
  • Την αντιπολίτευση να ασκήσει το κοινοβουλευτικό της καθήκον, να αναζητηθούν δηλαδή οι ευθύνες από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ γι’ αυτό το σοβαρό ολίσθημά της.

 

Καμία ανοχή σε βάρος των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών μας δε θα επιτρέψουμε την υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ