Αρχική Παρεμβάσεις Γ. Μακράκης: Να αποσυρθεί άμεσα το Σ/Ν για την Παιδεία- Ανησυχούμε για...

Γ. Μακράκης: Να αποσυρθεί άμεσα το Σ/Ν για την Παιδεία- Ανησυχούμε για τα κρούσματα στο Ηράκλειο (Ηχητικό)

833
0

Την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Παιδεία που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Δομήνικος Θεοτοκόπουλος Γιώργος Μακράκης, που μίλησε στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τα κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά στα σχολεία του Ηρακλείου.

Ο κ. Μακράκης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στις  διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την ίδρυση ομάδας πανεπιστημιακής αστυνομίας, το πειθαρχικό δίκαιο, το όριο για την ολοκλήρωση των σπουδών και τον νέο τρόπο υπολογισμού των βάσεων εισαγωγής. Απεύθυνε κάλεσμα στην αυριανή Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 13:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας, στην οποία θα μετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», η ΕΛΜΕ Ηράκλειου, οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι Ενώσεις Γονέων των μαθητών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μακράκης, αναφέρθηκε στον προβληματισμό  που έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού στις εκπαιδευτικές δομές, ενώ τόνισε πως η πλατφόρμα  όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές λυκείου έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για rapid test δεν είναι αρκετά λειτουργική. Παράλληλα υπογράμμισε την αναγκαιότητα της προτεραιότητας των εκπαιδευτικών στον εμβολιασμό, η οποία όπως είπε «έχει πάει πίσω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ