Αρχική Παρεμβάσεις Γ. Μακράκης: 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα (ηχητικό)

Γ. Μακράκης: 185.000 μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα (ηχητικό)

918
0

Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και της γραφειοκρατικής διαδικασίας, διακόπτεται προσωρινά η παράδοση των σχολικών γευμάτων σε χιλιάδες μαθητές με αποτέλεσμα να μένουν νηστικοί 185.000 μαθητές, τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Γιώργος Μαρκάκης, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη. 

Ο κ. Μακράκης, άσκησε έντονη κριτική επιρρίπτοντας ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας, που αποφάσισε να μην υπογράψει την νέα σύμβαση για τα σχολικά γεύματα, αφήνοντας 185.000 μαθητές νηστικούς.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην συνάντηση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της ΔΟΕ, με την Υπουργό Παιδείας στην οποία θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα του κλάδου των εκπαιδευτικών, μέσα στα οποία θα συζητηθούν και τα ζητήματα της αξιολόγησης και της κατάργησης του θεσμού των αιρετών.

Ο κ. Μακράκης αναφέρθηκε στην ενημερωτική Διαδικτυακή εκδήλωση για το Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό των Εκπαιδευτικών που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δ. Θεοτοκόπουλος αύριο Τρίτη στις 19:00. Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τον κ. Μακράκη, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των συναδέλφων εκπαιδευτικών για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο δικηγόρος-εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας,  και ο δικηγόρος-εργατολόγος Θανάσης Μαντάς, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα των ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες. Παράλληλα θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος για να συμμετέχετε στη διαδικτυακή εκδήλωση είναι: https://us05web.zoom.us/j/4065217197.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ