Αρχική Συνεντεύξεις Γ. Τρούλης: “Ανευ ουσίας η συνάντηση ΔΟΕ – Κεραμέως”

Γ. Τρούλης: “Ανευ ουσίας η συνάντηση ΔΟΕ – Κεραμέως”

798
0

Στην συνάντηση που είχε η Δ.Ο.Ε με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Γιώργος Τρούλης, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Ο κ. Τρούλης ανέφερε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση με την Υπουργό Παιδείας σχετικά με τα ζητήματα της καθημερινότητας και τα προβλήματα στις σχολικές μονάδες. “Μετα από 7 μήνες περιμέναμε η κ. Κεραμέως να μας ανακοινώσει κάποια πράγματα.  Όταν ανέφερα ότι ο διάλογος απαιτεί πριν από κάθε νομοθέτημα διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές και ευνομούμενες χώρες του κόσμου, δεν τοποθετήθηκε”.

Για το θέμα της τηλεκπαίδευσης σε “έκτακτες συνθήκες” και των προσλήψεων των 3μηνητων, ο κ. Τρούλης δήλωσε πως η Υπουργός Παιδείας, ουσιαστικά δεν δεσμεύτηκε ότι θα τα καταργήσει όταν τελειώσει η πανδημία.

Προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία δια ζώσης και των υπολοίπων σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή καταβάλει το Υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε η ηγεσία του κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Παράλληλα, τόνισε ότι σκοπός των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου είναι η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και της καθημερινότητας όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όσον αφορά, τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες ο κ. Τρούλης επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς καθώς πλέον 1000 σχολεία είναι κλειστά λόγων covid – 19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ