Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Εγκύκλιος για την αξιολόγηση! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η πολιτική ηγεσία...

Εγκύκλιος για την αξιολόγηση! Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ επί το έργον.

164
0

Ανακοινώθηκε η νέα εγκύκλιος αρ. 118991/ΓΔ5 -23/10/2023 για την ατομική αξιολόγηση του έτους 2023-24 (αντιγραφή της περσινής)! Η επανάληψη για ποινές και απειλές δεν μας αγγίζουν καθώς δεν ισχύει τίποτε από αυτές για όποιον/α συμμετέχει στην Απεργία Αποχή, που είναι νόμιμα προκηρυγμένη και σε ισχύ, από τη ΔΟΕ.

Αντί να μονιμοποιήσουν, όπως πολιτικά οφείλουν, τους νέους συναδέλφους, καθώς έχει παρέλθει προ πολλού η δόκιμη διετία στέλνουν «εγκύκλιο» με οδηγίες «προς γνώση και συμμόρφωση». Θα μπει μια φορά ο αξιολογητής στην τάξη και θα «κρίνει» αν ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός είναι ικανός να διδάξει ή όχι. Μια «παρατήρηση»-έλεγχος από τους σχολικούς συμβούλους σε ρόλο επιθεωρητή για εκπαιδευτικούς με ανώτατες σπουδές και με πολλά χρόνια προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση σε ολόκληρη την Ελλάδα, για να αποφασιστεί αν θα γίνουν μόνιμοι ή θα παραπεμφθούν ως απορριπτέοι. Ο θεσμός  του σχολικού συμβούλου μετατρέπεται σε αμιγώς μονοπρόσωπο μηχανισμό αξιολόγησης και ελέγχου, καθώς με βάση τη κείμενη νομοθεσία δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να αφιερωθεί χρόνος στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου και σε κάθε είδους έκφανση της παιδαγωγικής διαδικασίας και της σχολικής καθημερινότητας.

Γιατί το κάνουν; Θέλουν ταπεινωμένους τους εκπαιδευτικούς, στημένους απέναντι στο μπλοκάκι του «επιθεωρητή», πειθαρχημένους και «συμμορφωμένους» στις «φόρμες» τους. Εκβιασμός για τη συνέχιση ή όχι της μονιμότητας στην εργασία, εκβιασμός για τη ζωή τελικά των εκπαιδευτικών.

Ν.Δ. : Ολοταχώς…πίσω στα χρόνια του επιθεωρητή!

  • Ξεκινούν και φέτος –κατά προτεραιότητα- με τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς και έπεται η συνέχεια για όλους/ες.  Με τη συμμετοχή όλων  ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή που έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. δηλώνουμε εξαρχής και την αλληλεγγύη μας στον εκβιασμό των νέων συναδέλφων για τη μη μονιμοποίηση τους. Κανένας και καμία μόνη!
  • Δηλώνουν –και όσοι/ες δε δήλωσαν –Απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση.
  • Η απεργία αποχή είναι σε ισχύ.
  • Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει ήδη στάσεις εργασίας, που αξιοποιούνται από τους συναδέλφους στην περίπτωση που ο αξιολογητής επιχειρήσει να τους παρακολουθήσει στο μάθημα για να τους αξιολογήσει, οι οποίες ανανεώνονται στην αρχή κάθε μήνα.

Τώρα μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τη δόκιμη διετία και κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση Κεραμέως.

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ