Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Η διαχρονική στάση ευθύνης του Αυτόνομου Δικτύου & η στάση των ανεύθυνων!

Η διαχρονική στάση ευθύνης του Αυτόνομου Δικτύου & η στάση των ανεύθυνων!

761
0

Συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ: Η διαχρονική στάση ευθύνης του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών και η στάση των ανεύθυνων…!!!

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες της περιόδου που διανύουμε με την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο Κλάδος από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη-Ν.Δ συγκροτήθηκε σήμερα το νέο ΔΣ της ΔΟΕ. Το νέο ΔΣ έχει να διαχειριστεί όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ καταθέσαμε, από την πρώτη στιγμή, την πάγια θέση μας για τη συγκρότηση του προεδρείου του ΔΣ της ΔΟΕ, σε λειτουργική βάση με διαπαραταξιακή και αναλογική συγκρότηση του προεδρείου. Όλες, δηλαδή, οι παρατάξεις να μπουν στο προεδρείο κι ανάλογα με τη δύναμή τους, αυτή που η βάση τους έδωσε, να καταλάβουν και τις θέσεις εκπροσώπησης. Αποτελεί σοβαρό ηθικό ζήτημα όταν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις λαμβάνουν την ψήφο των συναδέλφων και μετά τις εκλογές αποποιούνται την ευθύνη τους…

Καλέσαμε λοιπόν, τις δυνάμεις που δεν ήθελαν αρχικά να μπουν στο προεδρείο ή εξαρτούσαν τη στάση τους από τη στάση άλλων παρατάξεων, να αφήσουν την ανεύθυνη στάση και τα mind games και να προχωρήσουν στη διαδικασία της συγκρότησης με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να λειτουργήσει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ και όχι να κωλυσιεργούν με αποτέλεσμα να μένει ο κλάδος χωρίς αποφάσεις, σε μια περίοδο που απαιτείται άμεσα τοποθέτηση σε κρίσιμα ζητήματα όπως:

Α)  Το θέμα της γνωμοδότησης του ΝΣΚ για την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. 

Β)  Το νέο διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα των ολοήμερων που κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. 

Γ)  Την αποτύπωση της πλήρους αντίθεσης του κλάδου στη θεσμοθέτηση ξανά του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ για τους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Δ) Η διεκδίκηση αυξήσεων στους καθηλωμένους μισθούς μας και η αντιμετώπιση της ακρίβειας που καλπάζει ανεξέλεγκτη.

Ε) Οι μόνιμες προσλήψεις και η κατανομή αυτών ανά βαθμίδα και κλάδο.

ΣΤ) Το νομοσχέδιο που συζητείται στη βουλή “Νέοι ορίζοντες για τα ΑΕΙ” και οδηγεί στη μετατροπή του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου σε ιδιωτική επιχείρηση.

 

Με τη συμμετοχή των τεσσάρων (ΔΑΚΕ, ΑΣΕ, ΔΗΣΥ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ) από τις πέντε παρατάξεις της ΔΟΕ συγκροτήθηκε, στη δεύτερη προσπάθεια συγκρότησης, το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Δήλωσαν ότι δε συμμετέχουν και δεν ψήφισαν κανέναν μόνο οι γνωστοί ανεύθυνοι εκπρόσωποι των  Παρεμβάσεων!!!

Μετά τις διαδικασίες ψηφοφορίας ψηφίστηκαν όλοι οι υποψήφιοι σε όλες τις θέσεις, μετά από συμφωνία των παρατάξεων που μπαίνουν στο προεδρείο, με 9 ψήφους και 2 λευκές.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ της ΔΟΕ είναι η εξής:

Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης 

Αντιπρόεδρος: Πετράκης Σταύρος

Γενικός Γραμματέας: Μαρίνης Σπύρος 

Οργανωτικός Γραμματέας: Τρούλης Γιώργος 

Ειδικός Γραμματέας: Ζορμπάς Αχιλλέας 

Ταμίας: Ανδρουλάκης Μάνος

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Φασφαλής Νίκος 

Υπεύθυνος Υλικού- Βιβλιοθήκης: Καπράνας Ζήσης 

Υπεύθυνη Εκδόσεων: Βενετοπούλου Γιώτα

Μέλος: Ρέπα Ντίνα 

Μέλος: Ασβεστά Ειρήνη

               Χαιρετίζουμε την αλλαγή στάσης της ΑΣΕ που αποφάσισε να υιοθετήσει, έστω καθυστερημένα, την πάγια θέση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών για συμμετοχή όλων των παρατάξεων αναλογικά στο Δ.Σ. της ΔΟΕ χωρίς να εξαρτά τη στάση του από το τι θα έκαναν οι άλλες παρατάξεις.

Μόνο με τη συμμετοχή όλων, την ενότητα και τη σύνθεση μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών καθώς και η πρωτοφανής επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Αυτή άλλωστε είναι και η βούληση όλων των συναδέλφων.

Από την άλλη μεριά, η παράταξη των Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), για μία ακόμη φορά, αποφάσισε να συνεχίσει στον δρόμο της ανευθυνότητας, του πλήρους μηδενισμού και της στείρας άρνησης απέναντι σε όλα και να είναι η μοναδική παράταξη που δε συμμετέχει στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ, λέγοντας ότι θα ήθελαν προγραμματικό προεδρείο αλλά επειδή εκτιμούν ότι δεν μπορεί να προκύψει δεν κατέθεσαν πλαίσιο προγραμματικό απλά είπαν ότι δεν ψηφίζουν κανέναν και απλά μένουν ως μέλη στο ΔΣ.

Αποδείχτηκε έτσι περίτρανα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι η επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου αλλά η επίδειξη των διαπιστευτηρίων στον κομματικό τους φορέα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Αποδεικνύεται έτσι για μια φορά ακόμα ότι είναι  πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών θα συνεχίσει αταλάντευτα να αγωνίζεται για την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης και να υπερασπίζεται με γνώμονα όχι το μικρο-παραταξιακό συμφέρον αλλά το κοινό καλό του Κλάδου και των Συναδέλφων. 

 

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ