Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο ΜΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ...

ΜΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

641
0
αυτο δικτυο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. σας ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη, ώστε από τα ψηφοδέλτιά του να εκλεγούν δεκάδες αιρετοί στα υπηρεσιακά συμβούλια σε πολλές περιοχές της χώρας. Δεσμευόμαστε ότι οι αιρετοί μας θα υπερασπιστούν τον θεσμό και θα βρίσκονται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με διαφάνεια, λογοδοσία, αποκάλυψη των αυθαιρεσιών των διοικήσεων, υπεράσπιση της δημοκρατίας απέναντι σε κάθε είδους «προφορικές» εντολές,  υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, οι αιρετοί που εκλέχθηκαν, από τα ψηφοδέλτιά μας, θα βρίσκονται απέναντι από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με στόχο την ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων και συνολικά ολόκληρης της πολιτικής που επενδύει στη μικρότερη δυνατή συμμετοχή στα κοινά και στην ιδιώτευση, με στόχο την απονεύρωση του μαζικού κινήματος.

Ο αγώνας κατά των νόμων Κεραμέως είναι απαραίτητο να δοθεί μέσα και έξω από τα θεσμικά όργανα του κλάδου (και μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια από τις θέσεις των αιρετών) τόσο κινηματικά όσο και πολιτικά για την πτώση συνολικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Συμμετείχαμε στην εκλογική διαδικασία για τους αιρετούς, παρά την ξεκάθαρη διαφωνία μας για τον τρόπο εκλογής, αφενός γιατί, με ευθύνη άλλων παρατάξεων, δεν επιτεύχθηκε η ομοφωνία και η συγκρότηση αρραγούς μετώπου που θα προσέδιδε πολιτικά χαρακτηριστικά στη μάχη και αφετέρου γιατί κρίναμε ότι η κατάσταση στα σχολεία είναι πλέον τόσο καταστροφική που δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα πεδίο θεσμικής εκπροσώπησης χωρίς τη δική μας παρουσία.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έδειξε ηθικά, πολιτικά αντανακλαστικά ούτε καμία πολιτική ευθιξία όταν ο κλάδος απάντησε στις μεθοδεύσεις της με 95% αποχή το 2020, αντίθετα συνεχίζει, αυταρχικά, την καταστροφική της πολιτική. Κατανοούμε  τις  αιτίες της μειωμένης συμμετοχής, σε περιοχές της χώρας, αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες επισημαίνοντας ότι  η κα Κεραμέως δεν έκανε βήμα πίσω από την εφαρμογή του νόμου για τη διεξαγωγή των εκλογών καθώς φανερός στόχος της είναι η κατάργηση του θεσμού των αιρετών (Ήδη έχει κουτσουρέψει πολλές αρμοδιότητες). Επομένως η αποχή όχι μόνο δεν την εμποδίζει αλλά αντίθετα είναι ενισχυτική προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες, γενικά ως φαινόμενο, αρχίζει και αποκτά διαχρονικά χαρακτηριστικά που συνδέονται άμεσα με το χτύπημα στο εκπαιδευτικό κίνημα από την κα Κεραμέως. Παρατάξεις  που προσπαθούν να την οικειοποιηθούν, ερμηνεύοντάς την ως συμφωνία με τη δική τους συνδικαλιστική πρόταση-αντίληψη πλανώνται και δεν απαντούν στο κρίσιμο ερώτημα: Πώς θα καταπέσουν οι νόμοι με τους οποίους διαφωνούμε; Η απάντηση είναι: Με τον αγώνα μας και την παρουσία μας σε όλα τα επίπεδα, πολιτικοποιώντας τις διεκδικήσεις μας για την πολιτική αλλαγή.

Τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ φοβούνται και στη συνδικαλιστική έκφραση και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είναι το πρόβλημά τους.

Κανένας δεν πρέπει να επενδύει στη μειωμένη συμμετοχή. Μια τέτοια στάση είναι ο ορισμός της αποδοχής της ήττας για τη δημόσια εκπαίδευση και την κοινωνία γενικότερα. Είναι μια κοντόφθαλμη λογική και τις συνέπειές της θα τις βρούμε σύντομα   μπροστά μας ως κίνημα.

Οι ίδιες παρατάξεις, βέβαια, δεν διαπίστωσαν κανένα ζήτημα στις δια ζώσης διαδικασίες για εκλογή Αντιπροσώπων και Δ.Σ. στους ΣΕΠΕ, πέρσι, και μια χαρά κατέλαβαν τα προεδρεία με τη συμμετοχή σε πολλές περιπτώσεις να κυμαίνεται στο 40% και 30% ούτε και στις ηλεκτρονικές εκλογές σε άλλα σωματεία και υπηρεσιακά συμβούλια άλλων υπουργείων στα οποία συμμετέχουν κανονικά και εκλέγουν μέλη στις διοικήσεις και αιρετούς.

Αλά καρτ αντιμετώπιση δεν μπορεί να υπάρχει.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. συνεχίζει και θα δώσει συνδικαλιστικό και πολιτικό αγώνα για την επαναφορά της δια ζώσης ψηφοφορίας σε μέρα εργάσιμη, με παράλληλη άδεια από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Ο αγώνας είναι κοινός και θα δοθεί από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών μαζί με όλες τις παρατάξεις του προοδευτικού χώρου που θα υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ που εφαρμόζονται και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Είναι ευθύνη όλων μας να αγκαλιάσουμε και να πείσουμε πως μόνο με συμμετοχή στις συλλογικές μας διαδικασίες και αγώνα ελπίζουμε στην ευόδωση των στόχων μας. Οι πανηγυρισμοί για τη μειωμένη συμμετοχή, από συγκεκριμένες παρατάξεις και για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές,  η οποία οφείλεται σε πολλούς και διαχρονικούς παράγοντες,  ρίχνουν νερό στον μύλο της κας Κεραμέως και της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής. Διασπασμένους σε μέτωπα μας θέλουν και εκτός διαδικασιών, να λαμβάνονται οι αποφάσεις «εν κρυπτώ», πίσω από κλειστές πόρτες, προς όφελος των «ημετέρων». Δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

Οι εκλεγμένοι αιρετοί του Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στον έλεγχο της διοίκησης και θα αναδειχθούν σε δημοκρατικό ανάχωμα απέναντι σε όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα 2 χρόνια μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Τον αγώνα αυτό σας καλούμε να τον δώσουμε όλες και όλοι μαζί!!!

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ