Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΕΜΕ...

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΕΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ

286
0
αυτο δικτυο
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΕΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ
Στις 13 Ιανουαρίου στις 13:00
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στη δημόσια εκπαίδευση με τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Η εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών έχουν οδηγήσει στη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη στήριξη του Δημόσιου Σχολείου, στην υποστελέχωση των σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή ενώ δεδομένη είναι η έλλειψη μέριμνας για την ανέγερση νέων διδακτηρίων.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει χάσει πολλές από τις αρμοδιότητές του και το σχολείο από χώρος που διοικείται δημοκρατικά, με σεβασμό όλων των απόψεων, τείνει να διοικείται μονοπρόσωπα από τον Διευθυντή/ντρια με τις υπερεξουσίες που του έχουν δοθεί από την κυβέρνηση.
Και βέβαια ο ιμάντας τον οποίο χρησιμοποιεί το ΥΠΑΙΘ για να χωρίσει σε ομάδες τον Σύλλογο Διδασκόντων είναι η προσπάθεια να επιβάλει την αξιολόγηση τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και ατομικά στη συνέχεια. Προσπαθεί να σπείρει τον φόβο στον εκπαιδευτικό κόσμο για το τι έρχεται και τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν για τον καθένα από μας, αφού είναι ξεκάθαρη η στόχευση να μετακυλήσει όλες τις ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών.
Με αφορμή την προσπάθεια εφαρμογής της αντιδραστικής και αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης και κάνοντας θεσμικές ακροβασίες βάζει προσκόμματα στη μονιμοποίηση των μόνιμων Συναδέλφων που έκλεισαν διετία στην υπηρεσία για πρώτη φορά ενώ μέχρι τώρα η μονιμοποίησή τους, όλα τα χρόνια, γινόταν χωρίς κανένα κώλυμα. Από την άλλη ψελλίζει και πάλι τις ασυναρτησίες περί γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου δε θα επιτρέψει ούτε την ομηρία των Συναδέλφων για τη μονιμοποίησή τους ούτε την αμφισβήτηση της αξίας των πτυχίων μας με τη διεξαγωγή διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ.
Έχουμε δύναμη – ανατρέπουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές – παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ στις 13:00 και όπου αλλού έχουν οργανωθεί αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα
Έχει βγει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας από τη ΔΟΕ
Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών
Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ