Αρχική Ανακοινώσεις ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ...

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

549
0

Διανύουμε έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών. Με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ ο κόσμος της εργασίας, μετά από μια σειρά αντιεργατικών νομοθετικών παρεμβάσεων, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα σε εργασιακά και οικονομικά ζητήματα.

Η κατάσταση περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα και στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο:

  • Καθημερινή πίεση στους Συναδέλφους και ένα κλίμα εκφοβισμού από τη συνεχή προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να επιβάλλει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης που έχει απορρίψει ο κλάδος στο σύνολό του.
  • Κλίμα ανασφάλειας και αυταρχισμού προς τους νεοδιόριστους Συναδέλφους, όπου η κυβέρνηση έχει δώσει κατεύθυνση να μην προχωρήσει η μονιμοποίησή τους, αν δεν περάσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης παρότι έχει παρέλθει η διετία μετά την οποία αυτοδίκαια, αν δεν έχουν προκύψει σοβαρά υπηρεσιακά θέματα, εκδίδονται οι διαπιστωτικές πράξεις των μονιμοποιήσεων.
  • Ο μισθός δε φτάνει πια ούτε μέχρι τα μισά του μήνα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν τεράστιες απώλειες των εισοδημάτων τους της τάξεως του 60% από το 2011 που ξεκίνησε η κρίση και από την οποία δε βγήκαμε ποτέ. Με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό συνεχίζεται η πολιτική αυστηρής λιτότητας και μείωσης των εισοδημάτων μας αφού δεν προβλέπεται καμία αύξηση για τους εκπαιδευτικούς.
  • Η δημόσια εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται συστηματικά με αποτέλεσμα τα σχολεία να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμη και στις βασικές καθημερινές λειτουργικές τους ανάγκες. Από την άλλη παραμένει η ανάγκη για κατασκευή σύγχρονων διδακτηρίων που να πληρούν τις συνθήκες ασφάλειας και ανταποκρίνονται στις παιδαγωγικές ανάγκες της εποχής μας.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ μετά από δύο χρόνια πανδημίας και τις επιπτώσεις που προκλήθηκαν σε οικονομικό και ψυχολογικό πεδίο αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτές επιδεικνύει την ιδεολογική της εμμονή να εφαρμόσει το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα που οι πρακτικές του, όπου εφαρμόστηκαν (κυρίως σε αγγλοσαξονικές χώρες) είχαν ολέθρια αποτελέσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και έχουν αρχίσει να εγκαταλείπονται ακόμη και εκεί.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έχει βάλει απέναντί της την εκπαιδευτική κοινότητα και τις Ομοσπονδίες, αρνείται να κάνει διάλογο για το σύνολο των θεμάτων και αρκείται σε μια εθιμοτυπική συνάντηση περίπου μια φορά τον χρόνο, ώστε να δείξει πως έβγαλε την υποχρέωση. Οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας και για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές.

Στις 15 Δεκεμβρίου απεργούμε – παίρνουμε μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και απαιτούμε:

 

  •  Άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς μας, απόδοση του ΜΚ  2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  • Τερματισμό της εργασιακής ομηρίας. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιορισμένων που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις.
  • Εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών.
  • Δικαίωμα και στις μητέρες αναπληρώτριες για το 9μηνο ανατροφής.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
  • Καμία  αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλου του πλαισίου που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Ο αυταρχισμός της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας δε θα περάσει.

 

Συμμετέχουμε μαζικά Την Πέμπτη, 15/12, στις 12:00 σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην Αθήνα, και σε όλες τις πόλεις που θα υπάρξουν συγκεντρώσεις.

 

 

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ