Αρχική Ανακοινώσεις ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ...

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ

632
0

Το ξαναζεσταμένο φαγητό, του γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, επανέφερε με συνέντευξή της, χωρίς αιδώ, η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως. Στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που χαρακτηρίζεται:

α) από την απόσυρση του κράτους από τις ευθύνες του έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης και

β) από την απόπειρα μετακύλισης των ευθυνών στις πλάτες των εκπαιδευτικών, μέσω της αντιδραστικής αξιολόγησης, για τις στρεβλώσεις που επικρατούν στον χώρο εξαιτίας των πολιτικών επιλογών, ακούμε και πάλι τις ίδιες προθέσεις. Πρόκειται για τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ που το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιπαλέψει και έχει βάλει στο περιθώριο.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι αδιανόητο να ανοίγει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά χιλιάδες συναδέλφους και μάλιστα να το χειρίζεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, με άκρα μυστικότητα στον κλειστό κομματικό πυρήνα των επιτελών του ΥΠΑΙΘ και χωρίς να έχει καν ζητηθεί η άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ).

Η κα Κεραμέως επιδιώκει να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες, δήθεν για πιο εύκολο διορισμό, στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών  που βρίσκονται έξω από τη δημόσια εκπαίδευση, εξαιτίας των περικοπών και της πολιτικής της επιλογής για υποστελέχωση των σχολείων και κάλυψη των κενών κυρίως με αναπληρωτές.

Η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι η απάντηση τόσο στο ζήτημα της αδιοριστίας όσο και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Προειδοποιούμε την κα Κεραμέως να μην κάνει ούτε σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα αντιδράσει δυναμικά και δε θα το επιτρέψει σε καμία περίπτωση.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ