Αρχική Ανακοινώσεις Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -Ο...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥTIΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

726
0

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ υλοποιώντας τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ επιχειρεί, κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, να συνεχίσει την προσπάθεια επιβολής του αντιεκπαιδευτικού της έργου. Η εκπαιδευτική κοινότητα, ωστόσο, δε μένει άπραγη στην επίθεση που δέχεται όσα πολλά και να είναι τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει.

Καταρχάς καταρρίπτεται το αφήγημα για πληρότητα εκπαιδευτικών με την έναρξη των σχολείων. Είναι ήδη μεγάλος ο αριθμός των ελλείψεων που καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Αποσιωπώνται ταυτόχρονα οι καταργήσεις, υποβιβασμοί  τμημάτων καθώς και  ολόκληρων σχολικών μονάδων που και φέτος πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό.

Βεβαίως ήδη από την πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της επέλεξε να αυξήσει τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25 μαθητές.

Πάλι πρόταξε ως μόνο μέτρο ενάντια στην πανδημία τη διεξαγωγή rapid test ανά εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς (η θέση μας και θέση του κλάδου είναι δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς διακρίσεις), μέτρο που δεν εντάσσεται σε κανένα ευρύτερο σχεδιασμό υγειονομικής επιτήρησης των σχολείων ενώ, ασφαλώς, ούτε λόγος για αραίωση των μαθητών ούτε στις τάξεις ούτε στα σχολικά λεωφορεία.

Γενικότερα όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που προσπαθεί να επιβάλει αποστεώνει τη  δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων δίνοντας τη δυνατότητα για μονοπρόσωπες αποφάσεις στους/-ις Διευθυντές-ντριες.

 

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ:

  • Στο θέμα της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας πιάνουμε το νήμα ακριβώς στο σημείο που το αφήσαμε στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια και ενότητα, διαμορφώσαμε και φέτος την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ και συνεχίζουμε την κατάθεση των Ενιαίων Κειμένων. Πρόκειται για την απόφαση που, όπως αποδείχθηκε, εφαρμόστηκε στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων σε όλη τη χώρα και κράτησε ζωντανό τον αγώνα.

Δε θα επιτρέψουμε τη μετακύλιση των κυβερνητικών επιλογών και ευθυνών στις πλάτες των εκπαιδευτικών.

  • Στον ορισμό για Μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές, διαμορφώσαμε και πάλι την απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας με την κήρυξη Απεργίας – Αποχής, που καλύπτει όλους τους Συναδέλφους τους οποίους και καλούμε να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους από τους Διευθυντές αλλά ταυτόχρονα καλούμε και όλα τα διοικητικά στελέχη να βρεθούν στο πλευρό του κλάδου συμμετέχοντας κι αυτοί στην απεργία αποχή της ΔΟΕ.

Η προσπάθεια να διαχωριστεί ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ομάδες εκπαιδευτικών με πολλές και διαφορετικές επιδιώξεις η καθεμιά μας βρίσκει απέναντι και δε θα περάσει. Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην Απεργία – Αποχή της ΔΟΕ.

  • Δεν προχωράμε σε καμία εθελοντική εργασία (εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ) ανοίγοντας από μόνοι μας τον δρόμο της επέκτασης του εργασιακού μας ωραρίου, που στο τέλος δεν συμβάλλει στο παιδαγωγικό μας έργο αλλά στην εντατικοποίηση της γραφειοκρατίας και ανοίγει το δρόμο για την απλήρωτη εργασία (όπως κάποτε προσπάθησε να εισάγει ο τότε υπουργός παιδείας Α. Λοβέρδος, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, την πρόσληψη αναπληρωτών χωρίς αμοιβή αλλά με πληρωμή μόρια στους πίνακες αναπληρωτών).

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Ο αγώνας που δίνουμε μας αφορά όλους και δεν περισσεύει κανείς. Είναι αγώνας για θωράκιση της δημόσιας εκπαίδευσης, αγώνας για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Συναδέλφων, για προάσπιση και διεύρυνση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου και προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Σας καλούμε σε ετοιμότητα και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και θα οργανωθούν ενάντια σε όλη αυτή την επίθεση που δέχεται ο Κλάδος. Η απάντησή μας να είναι ξεκάθαρη και ηχηρή.

Ο αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και για την βελτίωση της δημόσια εκπαίδευσης θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

 

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ