Αρχική Παρεμβάσεις Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης στο Λατώ fm: «Το υπουργείο Παιδείας με ανευθυνότητα αναγκάζει...

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης στο Λατώ fm: «Το υπουργείο Παιδείας με ανευθυνότητα αναγκάζει τον Δήμο να ανοίξει τα σχολεία στη Σητεία»

945
0

«Αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Παιδείας μας βάζει με το κεφάλι στον ντορβά, γιατί απλά μετά από διακοπές πάει σε ένα άτακτο άνοιγμα, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς κανένα προγραμματισμό, βάζει σε κίνδυνο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και ενώ ο δήμαρχος έχει βγάλει μία απόφαση, επικαλούνται προφανώς το άρθρο 43 της ΠΝΠ που νομοθέτησαν στις 12/9 που ορίζει τον διευθυντή εκπαίδευσης ότι εισηγείται έπειτα από εισήγηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής μέριμνας της περιφερειακής ενότητας». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Σητείας «Ο Μύσων» Αλέξανδρος Αλεξάκης μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και το Νίκο Σγουρό.

Όπως είπε, η χθεσινή απόφαση του Δημάρχου Σητείας και του Δ.Σ. να μην ανοίξουν τα σχολεία και να μείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τις 17/1, ήταν σε σωστή κατεύθυνση. «Θα έπρεπε οι αρμόδιοι να έχουν ενεργήσει ώστε μην έχουμε ένα άτακτο άνοιγμα στην περιοχή της Σητείας, η οποία όχι μόνο είναι κόκκινη περιοχή αλλά υπάρχει και η ιδιαιτερότητα η πληθυσμιακή. Το Υπουργείο με ανευθυνότητα και απαράδεκτη στάση αναγκάζει το Δήμο να πάρει πίσω την απόφαση που έχει πάρει και να ανοίξει τα σχολεία και να βάλει σε κίνδυνο όλο τον πληθυσμό της περιοχής».

Κλείνοντας, τόνισε ότι «η ΔΟΕ έχει ζητήσει εδώ και καιρό να πάρει τα αποτελέσματα της Επιτροπής λοιμωξιολόγων και δεν έχουμε λάβει απάντηση. Είναι τα αποτελέσματα αυτά εν κρυπτώ; Για ποιο λόγο τα κρύβουν όλα αυτά; Το υπουργείο θα στείλει εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν πρόβατα σε σφαγή. Δεν γίνεται σε μία περιοχή όπως το Παλαίκαστρο που έχει αυτό τον αριθμό των κρουσμάτων να ανοίξουν σχολεία και να γίνεται μετακίνηση των εκπαιδευτικών, κλπ.  Εμείς ως Σύλλογος θα στείλουμε μέχρι το μεσημέρι αίτημα στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στο Διευθυντή δημόσιας υγείας της Π.Ε. Λασιθίου  ώστε να μεριμνήσουν και να κάνουν τις νόμιμες και τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα ώστε να μην ανοίξουν τα σχολεία της Σητείας. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δουν την ασφάλεια των μαθητών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Θα ζητήσουμε να μην ισχύσει η απόφαση και να γίνουν όλα τα rapid tests στους εκπαιδευτικούς».

Ο κ. Αλεξάκης πρόσθεσε ότι εάν ένας εκπαιδευτικός μπει στην σχετική πλατφόρμα του υπουργείου για να κάνει τεστ «θα πρέπει να περιμένει πάνω μία εβδομάδα. Στην οποία θα είμαστε ήδη στο σχολείο».

Είπε επίσης ότι μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ο Μύσων» και σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας είχε κανονιστεί από τις προηγούμενες ημέρες να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας της περιοχής πριν μπουν στις τάξεις. «Αυτό, όμως είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από την κεντρική εξουσία, το υπουργείο, κάτι που δεν υπήρξε», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ