Αρχική Παρεμβάσεις Τεράστιες οι ελλείψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς

Τεράστιες οι ελλείψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς

784
0

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς, όπως επισημαίνει μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, Γιώργος Μακράκης.

Ο κ. Μακράκης χρησιμοποιώντας στοιχεία από την διαδικασία αιτήσεων παραίτησης-συνταξιοδότησης, που μπορούσαν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, υποστήριξε πως μετά την συνταξιοδότηση μόνιμου προσωπικού, θα δημιουργηθούν τεράστιες ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν.  Οι 5.250 προσλήψεις για το επόμενο σχολικό έτος δεν καλύπτουν, προφανώς, όλες τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Παλεύουμε και διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις σε όλα τα εκπαιδευτικά κενά. Παλεύουμε και διεκδικούμε μόνιμο σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Παλεύουμε και διεκδικούμε μόνιμο σταθερό εκπαιδευτικό προσωπικό, που αποτελεί αναγκαίο όρο για ένα Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο.

Να σημειωθεί πως τη φετινή σχολική χρονιά (2020-1) στο ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου υπηρετούν 1.898 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 1.756 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μαζί με το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό προσωπικό.

O κ. Μακράκης αναφέρθηκε στην τηλεκπαίδευση που δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα την δια ζώσης διδασκαλία και στην από αναβολή σε αναβολή επιδότηση voucher 200 ευρώ του Υπουργείου Παιδείας σε εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές για την προμήθεια tablet lap top , smartphones για την βελτίωση της προσβασιμότητας τους στα διαδικτυακά μαθήματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ