Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο «Το επιτελικό κράτος αφήνει 224.000 χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα»

«Το επιτελικό κράτος αφήνει 224.000 χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα»

1377
0
αυτο δικτυο

Η ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Πρόνοιας/Κοινωνικής Αλληλεγγύης αφήνουν 224.000 χιλιάδες μαθητές χωρίς σχολικά γεύματα, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΑ.  Η αιτία της ακύρωσης είναι το γεγονός ότι στον εν λόγω διαγωνισμό τέθηκαν όροι αποκλεισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που αντιβαίνει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και το νόμο 4412/16 περί Δημοσίων συμβάσεων και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης.

Η έλλειψη προετοιμασίας, η απίστευτη αναλγησία της κυβέρνησης και σε συνδυασμό με τις σκόπιμες ενέργειες για την ανάθεση των συμβάσεων σε λίγες μεγάλες εταιρείες, έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουν ξεκινήσει τα σχολικά γεύματα στις 1.530 σχολικές μονάδες. Ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος, αν ο διαγωνισμός επαναληφθεί, κανένα σχολείο και κανένα παιδί να μην πάρει σχολικά γεύματα για το μεγαλύτερο μέρος της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, δε, σε μια χρονιά που υπάρχει ακρίβεια, φτώχεια λόγω οικονομικής, υγειονομικής και κλιματικής κρίσης. Αποτελεί ντροπή για το δήθεν επιτελικό κράτος να μην έχει διασφαλίσει την υλοποίηση του προγράμματος για τη σίτιση των παιδιών.

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. απαιτεί άμεσα από τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε κανένα παιδί να μη μένει δίχως φαγητό.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ