Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Ανακοίνωση για την πρόσκληση αίτησης συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων, Αυτόνομο Δίκτυο Π.Ε. Κοζάνης.

Ανακοίνωση για την πρόσκληση αίτησης συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων, Αυτόνομο Δίκτυο Π.Ε. Κοζάνης.

699
0
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Προς όλες τις σχολικές μονάδες και συναδέλφους/ισσες

Κανένας συνάδελφος/ισσα δεν πρέπει να κάνει αίτηση για διορισμό σε Υ.Σ.
Αντίσταση στο πραξικόπημα του Υπουργείου. Όχι στον διορισμό των εκλεγμένων του 5%
Στις 30-12-2020  η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας,  με τις  με αρ. πρωτ. 9215 και 9217 αποφάσεις της,  διόρισε τους αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΠΕ Κοζάνης και στο ΑΠΥΣΠΕ Δυτ, Μακεδονίας αντίστοιχα.
Αυτοί οι αιρετοί προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, όπου η ηχηρή απουσία του 95% των συναδέλφων χωρίς νόμιμη την όλη διαδικασία. Μια διαδικασία που έλαβε χώρα ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, με ψηφοδέλτια που είχαν ήδη αποσυρθεί από το σύνολο των παρατάξεων. Μια διαδικασία- προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και δείγμα αυταρχισμού από την πλευρά του Υπουργείου.
Σε ανακοίνωσή της με αρ. πρωτ.1142/9-11-2020, η Δ.Ο.Ε. καλεί «τους «εκλεγμένους» και τους αναπληρωτές τους σύμφωνα με τις άνω αποφάσεις που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.). Αμέσως μετά εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., τα αρμόδια όργανα του συνδικάτου θα τις καταθέσουν στη Διοίκηση συντεταγμένα.»
Το Υπουργείο συνεχίζει με αυταρχισμό να προσβάλλει τη βούληση του συνόλου των εκπαιδευτικών, με το άρθρο 123 στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση, όπου στην ουσία αντικαθιστά τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από μέλη διορισμένα από τη διοίκηση.
Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι στον παραλογισμό του Υπουργείου στην προσπάθειά του να περιστείλει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Καλούμε τους «εκλεγμένους» σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους.
Καλούμε και τους αναπληρωτές τους να κάνουν  το ίδιο. Καλούμε τους συναδέλφους που είναι διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν.
Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Υπουργείου.

Καλούμε τον Σύλλογό μας  για το σοβαρό αυτό θέμα να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ακύρωσης των αντιδημοκρατικών επιδιώξεων του υπουργείου. Να καλέσει όλους τους συναδέλφους να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Δ/νσης Π.Ε. Κοζάνης να κάνουν αίτηση διορισμού για την συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ.
Είναι χρέος μας η μαζική αντίσταση κατά της προσπάθειας καταπάτησης των ελευθεριών μας και των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Από την Εκτελεστική γραμματεία του

Αυτόνομου Δίκτυου Εκπαιδευτικών Π.Ε.Κοζανης!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ