Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Αυτόνομο Δίκτυο Πάτρας: Επιτελικού μπάχαλου…. Συνέχεια

Αυτόνομο Δίκτυο Πάτρας: Επιτελικού μπάχαλου…. Συνέχεια

770
0
αυτο δικτυο

Την Παρασκευή αργά το απόγευμα ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση η αναστολή διά ζώσης λειτουργίας των Σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Δήμος Πατρέων. 

Το ΥΠΑΙΘ (το οποίο θέλει πάντα να προηγείται (!) στην ενημέρωση και εξ αυτού… η πολιτική του ηγεσία βρίσκεται καθημερινά στα ΜΜΕ), εξέδωσε και αναρτησε στην ιστοσελίδα του δελτίου που λέει ότι υπάρχει αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας στην Δημοτική ενότητα Πατρέων (στην οποία δεν ανήκουν οι δημοτικές ενότητες Παραλίας, Μεσσάτιδας, Ρίου κτλ) και αρχίζουν οι δίκαιες και καταιγιστικές διαμαρτυρίες Γονέων και Εκπαιδευτικών από τις παραπάνω περιοχές του Δήμου που έμεναν εν μέσω πανδημίας ακάλυπτες από την αναστολή.

Το Σάββατο δημοσιεύεται η ΚΥΑ σε ΦΕΚ και μιλάει καθαρά για αναστολή σε ολόκληρο τον Δήμο Πατρέων και εφαρμογή της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε όλα τα Σχολεία.

Και  ενώ νομίζαμε πως όλα βαίνουν καλώς κι ήταν απλά ένα λαθάκι που τελικά διορθώθηκε, …

Αμ δε… αμέσως ξεκίνησε ένα νέο γαιτανάκι: η τηλεκπαίδευση θα γίνει το μεσημέρι όπως την προηγούμενη φορά ή το πρωί κατά το διά ζώσης Πρόγραμμα;

Αλλόφρονες εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αναζητούν απαντήσεις ώσπου ο Δ/ντης Π.Ε. Αχαϊας με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, «μας καθησύχασε» λέγοντας ότι έχει στείλει ερώτημα στο ΥΠΑΙΘ και περιμένει απαντήσεις…

Κυριακή αναρτάται στην ιστοσελίδα της Δ/σης ΠΕ Αχαίας «…Το πρόγραμμά της (εν . Τηλεκπαίδευσης), σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας συστήνεται (!) να υλοποιηθεί σύμφωνα με το καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων,… Επ΄ αυτού θα σταλεί αύριο διευκρινιστική οδηγία του Υπουργείου.»

·        Νέα αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, νέα ερωτήματα.

·        Θα γίνεται πρωί; Η διάρκεια της κάθε διδακτικής ώρας θα είναι 45΄;

Και νέος πανικός σε Δ/ντες και εκ/κους που σπεύδουν να ενημερώσουν γονείς και μαθητές για τα νέα… φρούτα αυτό το όμορφο κυριακάτικο βράδυ με αλαλούμ ερμηνειών και αποφάσεων που οδηγεί άλλα σχολεία σε πρωινή και άλλα σε μεσημεριανή τηλεκπαίδευση.

Εμείς ξέρουμε ότι το πρόγραμμα της σύγχρονης ΕξΑΕ είναι αποτυπωμένο για το σχ έτος 2020-21 στην τροποποιημένη Υ.Α. Αριθμ. 120126/ΓΔ4/2020 (ΦΕΚ Β’ 3882/12-09-2020) και ξέρουμε επίσης ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις δεν αλλάζουν ούτε με «οδηγίες» ούτε με «συνίσταται».

Αλλά πάλι, ποιος μπορεί να ξέρει αυτό που ξέρουν μόνο οι «άριστοι του επιτελικού μας κράτους» δηλ να… πνίγονται σε μια κουταλιά νερό.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ