Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Αυτόνομο Δίκτυο Πρέβεζας: Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά...

Αυτόνομο Δίκτυο Πρέβεζας: Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

721
0
αυτο δικτυο

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, όλοι οι υποψήφιοι του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. για το ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας (όπως και των υπόλοιπων παρατάξεων) αποσύραμε τις υποψηφιότητές μας και απείχαμε από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου! Δε νομιμοποιήσαμε ούτε με την ψήφο μας ούτε με την υποψηφιότητά μας τον αυταρχισμό, αφού για εμάς ήταν πάνω από όλα ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών πέτυχε μια μεγάλη νίκη ενάντια στον αυταρχισμό και τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών στις «ηλεκτρονικές» αυτές εκλογές. Οι εκπαιδευτικοί δώσαμε την αποστομωτική μας  απάντηση με τη συνολική  ΑΠΟΧΗ  να κυμαίνεται πάνω από 95%, ενώ στον νομό μας έφτασε μέχρι 98,5%!

Στη συνέχεια και μετά από:

  • τη «βαθιά δημοκρατική» και «συνταγματικά σύννομη» – «οι κακοπροαίρετοι και ψεκασμένοι» μιλούν για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος – νομοθέτηση της εξίσωσης των αποφοίτων των ιδιωτικών κολεγίων, διετούς και τριετούς φοίτησης, με τους πτυχιούχους των ΑΕΙ,
  • το αποφασιστικό «εντέλλεσθε» στα Επιμελητήρια, Τεχνικά και Οικονομικά, για υποχρεωτική εγγραφή των αποφοίτων των ιδιωτικών κολεγίων στη δύναμή τους, αλλά και
  • την ψήφιση του εκτρωματικού άρθρου 123 στον ίδιο νόμο με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του Υ.ΠΑΙ.Θ,

το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε μια «βαθύτατα δημοκρατική» εκλογική διαδικασία, στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.  Κόντρα στην απόφαση των εργαζομένων, που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σ’ αυτές  τις εκλογές, αποφάσισε να ορίσει τους εκπροσώπους τους, αφού οι ίδιοι, ψεκασμένοι και αρνητές καθ’ έξιν, δεν ξέρουν το συμφέρον τους, όπως οι άριστοι – άχρηστοι.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 30/12/2020, οι «υποψήφιοι», που σημειωτέον είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους, κλήθηκαν να παραστούν σε κλήρωση στα Γιάννενα για την κατάταξή τους, ανάμεσα σε «υποψηφίους» με έναν σταυρό προτίμησης -εάν δεν υπήρχαν αυτοί, η κλήρωση θα γινόταν ανάμεσα σε αυτούς με  κανέναν; – σε μία επιβεβαίωση «αντικειμενικότητας, αδιαβλητότητας αλλά και  βαθιάς δημοκρατικής συνείδησης του υπουργείου»! Και βέβαια το «τερμάτισαν» με τον διορισμό ως τακτικών και αναπληρωματικών «αιρετών»,  «υποψηφίων» που έλαβαν τρεις, δύο και έναν ψήφο !!!  (Αριθ. Πρωτ.:Φ.30/32/ 05-01-2021, έγγραφο της ΠΕΔΙΕΚ Ηπείρου με τίτλο: «Διορισμός αιρετών μελών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου».

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Οι παραιτήσεις όλων των υποψηφίων του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. για το ΠΥΣΠΕ Πρέβεζας είναι δεδομένο πως ήταν και είναι στη διάθεση του κλάδου και στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (ΣΕΠΕ Πρέβεζας – ΔΟΕ) προκειμένου να κατατεθούν συντεταγμένα, αρχικά αυτών που θα περιλαμβάνονται ως τακτικοί και αναπληρωματικοί αιρετοί, στην πράξη συγκρότησης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πρέβεζας και στη συνέχεια το ίδιο να συμβεί με τους επόμενους σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής», «υποψήφιοι».

Δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Υπουργείου. Θεωρούμε, τέλος, αυτονόητο ότι στη περίπτωση που βρεθούν «εθελοντές» για τις θέσεις των αιρετών «εκλεγμένων» ή διορισμένων, αυτοί θέτουν τον εαυτό τους αυτόματα εκτός κλάδου και θα πρέπει να ακολουθηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες διαγραφής τους  από τον Σύλλογό  μας.

Πρέβεζα, 6/1/2021

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ