Αρχική Απόψεις/Παρεμβάσεις Γ. Τρούλης: Με προβλήματα η επιστροφή στα δημοτικά σχολεία

Γ. Τρούλης: Με προβλήματα η επιστροφή στα δημοτικά σχολεία

826
0

Γ. Τρούλης: Με προβλήματα η επιστροφή στα δημοτικά σχολεία

Στις συναντήσεις της ΔΟΕ με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στους οποίους εξέφρασαν την αγωνία τους για τον τρόπο που επαναλειτουργούν τα σχολεία αλλά και τα πρωτόκολλα με τα οποία θα ανοίξουν και πάλι το Φθινόπωρο καθώς απαιτείται σοβαρός σχεδιασμός, όπως επισημαίνουν, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, εκφράζοντας την άποψη πως η επιστροφή στα δημοτικά σχολεία έγινε με προβλήματα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τρούλης: «Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εδώ και ένα χρόνο, με τον καθημερινό τους αγώνα, στέλνουν σε ολόκληρη την κοινωνία το μήνυμα πως παρ’ όλες τις δυσκολίες, τα προβλήματα και την αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, στέκονται δίπλα στους μαθητές τους και αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο που αξίζει στην ελληνική κοινωνία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στη συζήτηση για τις συνθήκες της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της πραγματοποίησης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών και της κατανομής αυτών καθώς και τις επικείμενες αλλαγές στα εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων».

Ο κ. Τρούλης, επεσήμανε πως φέτος δεν εισακούστηκαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει η ΔΟΕ, για αραίωση των τμημάτων, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων. Δεν γίνεται με μοναδικό όπλο τα self test να ανοίγεις τα σχολεία, αποτελούν  χρήσιμο εργαλείο αλλά τελείως συμπληρωματικό δεδομένου ότι δεν έχουν και πολύ υψηλή ευαισθησία.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ο κ. Τρούλης παραδέχθηκε οτι προχωρούν μετά τις 21 Απριλίου , αλλά τόνισε οτι οι περισσότεροι δεν αναμένεται να εμβολιαστούν και με τη δέυτερη δόση μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά. Πιο συγκεκριμένα σημέιωσε:”Οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών παρ’ οτι ξεκίνησαν στις 21 Απριλίου κάλυψαν σε μεγάλο φάσμα το εύρος των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς όμως δεν θα προλάβουμε , γιατί η χρονική περίοδος αυτών των δύο δόσεων δεν θωρακίζει την εκπαιδευτική κοινότητα γι αυτή την σχολική χρονιά. Πάμε πλέον για την επόμενη σχολική χρονιά με τους εμβολιασμούς που θα ολοκληρωθούν μέσα στο Καλοκαίρι. Πηγαίνει καλά πάντως , αφού οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τις αιτήσεις τους . αλλά οι περισσότεροι θα ολοκληρώσουν και τις δύο δόσεις μέσα με τέλος Ιουνίου.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ