Αρχική Αυτόνομο Δίκτυο Η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου

Η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου

2586
0
Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε.

«Η κυβέρνηση καταργεί στην πράξη τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου»

 

Με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (αρ.φ. 2332/2-6-21) Υπουργείο Παιδείας και κυβέρνηση δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν τις δομές ΚΔΑΠ με  τη λήξη του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος του σχολείου  (στις 13.15΄). Κατά συνέπεια θα υπάρχει η παράλληλη λειτουργία των ΚΔΑΠ με τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων.  Επιπλέον, η επίθεση στο ολοήμερο σχολείο συνεχίζεται με την ένταξη στο  πρόγραμμα δραστηριοτήτων των ΚΔΑΠ  της μελέτης και προετοιμασίας των σχολικών μαθημάτων και πλήθος  δραστηριοτήτων (εικαστικά, γυμναστική, μουσική) που αποτελούν διδακτικά αντικείμενα στο ολοήμερο πρόγραμμα του σχολείου. Το γεγονός αυτό, πέρα από την  αντιπαιδαγωγική αποτύπωση στην ποιότητα της εκπαίδευσης, θα οδηγήσει ανεπαίσθητα στη σταδιακή κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και στη μείωση των θέσεων εργασίας. Προφανώς, βέβαια, αυτή είναι η κεντρική επιδίωξη της κυβέρνησης.

Είναι ολοφάνερο πως και με τη ρύθμιση αυτή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει την πρόθεσή της να συρρικνώσει το Δημόσιο Σχολείο και συνολικά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και να μετακυλήσει αρμοδιότητες στους Δήμους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η έκθεση Πισσαρίδη.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 29 Ιουνίου για τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και την δυναμική μας αντίδραση ενάντια στην επίθεση που δέχεται το Δημόσιο Σχολείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ