Αρχική Uncategorized Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 6/4

Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 6/4

451
0

 

 

 

Κάλεσμα για τη Γενική Απεργία στις 6 Απρίλη

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησής της, αντιμετωπίζει με εχθρικό τρόπο τη δημόσια εκπαίδευση όπως και ολόκληρο τον δημόσιο τομέα. Συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιεί νευραλγικούς τομείς  και συνολικά αναπτύσσει τη νεοφιλελεύθερη, πελατειακή και παρασιτική της πολιτική η οποία οδηγεί στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων με τελικό στόχο το όφελος των ολίγων και ισχυρών. Οι πλατιές λαϊκές μάζες οδηγούνται στη φτωχοποίηση  εν μέσω ακρίβειας και αλλεπάλληλων κρίσεων.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μόλις ανέλαβε την εξουσία, θεσμοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα με τον περίφημο αντεργατικό/αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, ξεπούλησε τη ΔΕΗ, ιδιωτικοποίησε την Κοινωνική Ασφάλιση και προχωρεί σήμερα στην πρόσληψη ημετέρων, των λεγόμενων «golden boys» με τις προκλητικές και υπέρογκες αμοιβές (4.500 έως 8.000 ευρώ) σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ. Με πλάγιο τρόπο παρακάμπτει το Σύνταγμα, τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και κομματικοποιεί τη δημόσια διοίκηση. Αποκορύφωμα είναι η φαλκίδευση των ίδιων των δημοκρατικών διαδικασιών. Καταργεί τους νόμιμα εκλεγμένους εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια διορίζοντας κομματικά ημετέρους που απλά επικυρώνουν τις αποφάσεις της διοίκησης και αποτελούν ιμάντες ανάπτυξης της κυβερνητικής πολιτικής  και σε καμία περίπτωση δεν είναι εκπρόσωποι των συναδέλφων.

 Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, καθώς πολιτική επιλογή και ιδεοληπτική της στάση να μη στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με τη δημιουργία ΜΕΘ και αύξηση της χρηματοδότησης οδήγησε, με την απροκάλυπτη παραδοχή του ΕΟΔΥ ότι 16.519 ανθρώπινες ζωές χάθηκαν καθώς δεν υπήρχαν ΜΕΘ και υποδομές.

Η ακρίβεια καλπάζει και ροκανίζει τα εισοδήματα. Ο πληθωρισμός ενδέχεται να φτάσει σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 11%, που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όμως, δεν κάνει απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση της αύξησης των μισθών των εργαζόμενων και στις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών, όπως μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ΦΠΑ από τη στιγμή που ήδη από τον Σεπτέμβριο είχε αρχίσει να διαγράφεται το μέγεθος του προβλήματος.

Τέλος, αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, εργαλειοποιεί ακόμη και τον τραγικό πόλεμο στην Ουκρανία από τη ρώσικη εισβολή, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλες και όλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να βάλουμε τέλος στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων και να σταματήσουμε την εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης ατζέντας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και να διεκδικήσουμε:

  • Στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης ως βασικού κοινωνικού πυλώνα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.
  • Μόνιμες και σταθερές εργασιακές σχέσεις και πραγματοποίηση προσλήψεων για τη στελέχωση των σχολείων. Όχι στις απολύσεις, στις τρίμηνες συμβάσεις και στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Θεσμοθέτηση της μείωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών και καμία παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και λέμε όχι στο σχολείο της αγοράς – όχι στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση με την αξιολόγηση και τις συνεχόμενες εξετάσεις που αποτελούν φραγμούς για τους μαθητές που προέρχονται από τα κατώτερα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την     αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
  • Επαναφορά 13ου– 14ουμισθού
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο πέραν της εκπαίδευσης, , στην Κοινωνική Ασφάλισης κ.ά.
  • Την ακύρωση στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Πανεργατική ΓΕΝΙΚΗ Απεργία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ