Αρχική Ανακοινώσεις Η ξεκάθαρη στάση του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και...

Η ξεκάθαρη στάση του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και τα φαλκιδευμένα ψεύδη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

963
0

Η ξεκάθαρη στάση του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και τα φαλκιδευμένα ψεύδη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ»  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

 

 

Τα χαλκεία των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έπιασαν και πάλι δουλειά. Ως «γκουρού» της παραπληροφόρησης σε μια γκεμπελικού τύπου ανακοίνωση μεταφέρουν ψεύδη –«παλιά τους τέχνη κόσκινο»-  για τη στάση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών Π.Ε. στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΔΟΕ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, χωρίς καμία αίσθηση συλλογικής ευθύνης και χωρίς ίχνος συνδικαλιστικής ντροπής, με ένα μίγμα αριστερισμού και ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ σκοπιμότητας ως παράταξη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ισχυρίζονται πως το «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» συναινεί ώστε από την πίσω πόρτα να εφαρμοστεί ο νόμος, έκτρωμα, Χατζηδάκη και οι προβλέψεις του για τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Ομοσπονδίες.

Δε συνηθίζουμε να απαντάμε σε κάθε κακόβουλη και εσκεμμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεών μας -άλλωστε έχουμε συνηθίσει να είμαστε ο μόνιμος στόχος τέτοιων προκλητικών επιθέσεων διότι εμείς έχουμε πραγματικά ξεκάθαρες και σαφείς θέσεις σε αντίθεση με άλλους- αλλά επειδή τα ψέματά τους ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία, είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στις Συναδέλφισσες και στους Συναδέλφους να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Με την απόκρυψη της πραγματικότητας επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικόνα της παράταξής μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την ξεκάθαρη στάση που κρατάμε σε όλα τα πεδία διαχρονικά.

Όλες οι Συναδέλφισσες και οι Συνάδελφοι γνωρίζουν πως παντού οι εκπρόσωποι του «ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» στους ΣΕΠΕ αλλά και στην ΑΔΕΔΥ έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα και ψηφίσει ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη και έχουν πρωτοστατήσει σε όλες τις σχετικές αποφάσεις που έχουν περάσει. Παράλληλα η παράταξή μας σε κεντρικό επίπεδο έχει βγάλει αναλυτικές ανακοινώσεις με σαφή και ξεκάθαρη επιχειρηματολογία ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, επιχειρηματολογία που αποτέλεσε και αποτελεί όπλο στα χέρια του Κλάδου και που η ακρίβεια και η στόχευσή τους έπεισε ακόμα και όσες /όσους είχαν προβληματισμούς γύρω από το θέμα. Έχουμε διακηρύξει, επίσης, πως ο αγώνας μας ενάντια στην προσπάθεια της κυβερνητικής φαλκίδευσης των δημοκρατικών μας διαδικασιών και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος. Φαιδροί και αβάσιμοι παντελώς οι ισχυρισμοί τους επομένως.

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά τη θέση μας και την απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ.

Το «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» τοποθετήθηκε με απόλυτη καθαρότητα λέγοντας πως στεκόμαστε πολιτικά και συνδικαλιστικά απέναντι στον νόμο Χατζηδάκη, ζητάμε και προσδοκούμε την κατάργησή του, κατάργηση που δεν πρόκειται να κάνει αυτή η κυβέρνηση, άλλα από  άλλη που πολιτικά βρίσκεται στον αντίποδα των στοχεύσεων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, συνδικαλιστικά και πολιτικά με όλα τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, τη μάχη για τη μη εφαρμογή του. Μια απόφαση όμως που θα αφορά τον κλάδο, όπως θα μπορέσει να αποτυπωθεί από απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, δεν είναι ένα εγχείρημα που αφορά μόνο ορισμένες παρατάξεις αλλά το σύνολο των δυνάμεων που θα κληθούν να την εφαρμόσουν στην πράξη, αλλιώς καταντά κενό γράμμα και απλό πυροτέχνημα με σκοπό απλά να χρεωθεί σε κάποιον η μη υλοποίηση μιας οριακής πλειοψηφικής απόφασης κι όχι για να αντιμετωπιστεί με όρους κινήματος και μαζικότητας.

Πιστεύουμε, σε αντίθεση με τις Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ότι  το κάλεσμα, από την πλευρά της ΔΟΕ, για τη μη εφαρμογή στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη είναι απαραίτητο να έχει ισχυρή νομιμοποίηση στη συνείδηση όλων των συναδέλφων και γι’ αυτό θα πρέπει να εκφράζεται με σαφήνεια και ομοθυμία με πολιτική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, όπως έχει γίνει ήδη για τη μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την προκήρυξη των απεργιών. Επομένως θέσαμε ζήτημα ομοφωνίας στο τελευταίο ΔΣ και καλέσαμε τις παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ να αλλάξουν θέση ώστε να δώσουμε το σήμα στη βάση του κλάδου για μια μαζική και συνολική μη εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Πάντως είναι καθαρή η κατεύθυνση, σύμφωνα με όλες τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας μέχρι τώρα για τη μη εφαρμογή του και από πουθενά δεν προκύπτει ούτε υπαινιγμός οι ΣΕΠΕ να ακολουθήσουν τις διατάξεις για τις ηλεκτρονικές εκλογές και όλα τα υπόλοιπα απαράδεκτα που προβλέπει. Το ζητούμενο είναι να δοθεί η μάχη με όρους μαζικότητας και αυτή είναι η αγωνία μας και εκεί είναι ο στόχο μας και όχι στο θεαθήναι των ανακοινώσεων.

Σκοπίμως όμως στη φαιδρή ανακοίνωσή τους συγχέουν την καθαρή μας στάση και πρόθεση για ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, με τον ισχυρό της συμβολισμό και την πολιτική της βαρύτητα, με το γεγονός ότι στηρίξαμε την καταστατική μας υποχρέωση να βγει ανακοίνωση από τη ΔΟΕ ότι θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της Ομοσπονδίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν. Η ταύτιση της διαδικαστικής ενημέρωσης με την πολιτική και συνδικαλιστική απόφαση, που θέσαμε ως παράταξη, αποτελεί σαφέστατα αγωνιώδη προσπάθεια να καλύψουν τα δικά τους εσωτερικά αδιέξοδα ψάχνοντας να βρουν αποκούμπι στο ψέμα, τη σκόπιμη παραπληροφόρηση των Συναδέλφων. Τολμούν να ψεύδονται και ταυτόχρονα να μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που έχουν προτάξει το παραταξιακό τους συμφέρον τόσες και τόσες φορές. Βέβαια αυτοί που ούτε τη θέση-στάση επιφανών-ιστορικών στελεχών της παράταξής τους σεβάστηκαν δεν θα προχωρούσαν με μεγάλη ευκολία και συνειδητά να επιχειρήσουν να αλλοιώσουν τις θέσεις και τη στάση της παράταξής μας; Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα της προσπάθειας της επιβολής της αξιολόγησης από την κυβέρνηση της ΝΔ όπου τα μισά στελέχη των Παρεμβάσεων πρότειναν μόνο επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής (χωρίς κανένα άλλο πλάνο στη συνέχεια με σκοπό να χρεώσουν στους Συναδέλφους που δε θα ακολουθούσαν μια μορφή που η κυβέρνηση Ν.Δ.–Χατζηδάκης-Κεραμέως-Μητσοτάκης την «έστησαν» στα δικαστήρια ως παράνομη και καταχρηστική, αλλά και που οι δικές τους παραταξιακές εμμονές την παρουσίασαν ως τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΑΓΩΝΑ) και λειτούργησαν ουσιαστικά διασπαστικά στην κεντρική στρατηγική της ΔΟΕ, δημιουργώντας εσκεμμένα σύγχυση στους Συναδέλφους για να μην πετύχει η στρατηγική αυτή.  Και τα άλλα μισά στελέχη τους, σύντροφοί μας στη μάχη αυτή, να υποστηρίζουν τα ενιαία κείμενα που μέχρι σήμερα, όπως έχει αποδειχθεί, έχουν κρατήσει τον Κλάδο όρθιο ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση.

Με τα μισά στελέχη των Παρεμβάσεων ψηφίσαμε από κοινού τα ενιαία κείμενα και δίνουμε ακόμα και σήμερα τη μάχη πλάι – πλάι ενάντια στην αξιολόγηση Κεραμέως, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, και τα άλλα μισά στελέχη βρίζουν χυδαία, στον κλάδο, όσους πήραμε αυτή την απόφαση,  και μας αποκαλούν ακόμα και προδότες. Φανταζόμαστε αυτοί που μας έβριζαν ως «προδότες» και σήμερα ψεύδονται αισχρά για να δημιουργήσουν ένα πλαστό αφήγημα για τις εκλογές πέρα από την πραγματικότητα δε γίνεται τη μια φορά να έχουν δίκιο και την άλλη απλά να λένε ψέματα. Αποδεικνύεται ότι η εμμονή και τα αδιέξοδά τους να σταθούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με σθένος απέναντι στην πραγματικότητα και τις νέες προκλήσεις που αναδύονται, δεν μπορούν να τις παρακολουθήσουν και απλά χρησιμοποιούν τις παλιές καλές μεθόδους της λάσπης στον ανεμιστήρα…

Δεν θα παρακολουθήσουμε τις σκοπιμότητές τους-σκοπιμότητες παραταξιακές, με φόντο τις εκλογές, και βαθιά κομματικές-. Δεν θα παρακολουθήσουμε μια παράταξη που βάζει πλάτη στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δίνοντάς της άλλοθι με τη στάση τους ισχυριζόμενοι ότι όλες οι κυβερνήσεις τα ίδια έκαναν. Αυτή η ιδεολογικοπολιτική τους εμμονή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τους κάνει να βγάζουν αντίστοιχα  συνθήματα, φαιοκίτρινα «γεγονότα» και ψευδεπίγραφα επιχειρήματα που κάνουν απλά θόρυβο και δεν αφορούν τα προβλήματα του Κλάδου.

Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν είναι κάτι ασαφές, είναι πολύ συγκεκριμένο θεσμικό όργανο και παίρνει αποφάσεις με βάση τους συσχετισμούς των παρατάξεων και το πολιτικό σκεπτικό-ανάλυση που αναπτύσσεται από τις δυνάμεις που το απαρτίζουν. Καλούμε, επομένως, όλες τις παρατάξεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κρισιμότητας των στιγμών. Με καθαρό και απόλυτο τρόπο, όπως το «ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» να ψηφίσουν υπέρ της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και κατά της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη. Μόνο με σύνθεση και ενότητα θα θωρακίσουμε τους συναδέλφους και το συνδικάτο και σε αυτή τη μάχη. Σε όποιες παρατάξεις συνεχίσουν να επιδίδονται σε κυβερνητικές γονυκλισίες ή έστω να κλείνουν το μάτι στην κυβέρνηση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και όσες χαράσσουν κομματική – παραταξιακή γραμμή παίζοντας επικοινωνιακά παιχνίδια θα τους γυρίσουν την πλάτη οι συνάδελφοι και αυτό θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Σας καλούμε να μας κρίνετε όλους αυστηρά με βάση όμως τα πραγματικά γεγονότα και όχι τα ψεύδη που πιθανόν να εξυπηρετούν τις παραταξιακές ή και πολιτικές σκοπιμότητες των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ή και οποιασδήποτε άλλης παράταξης που αλληθωρίζει προς τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ ή δικαιολογεί με υποτιθέμενο επιστημονικό τρόπο της απαράδεκτες πολιτικές επιλογές του Υπουργείου (βλέπε PISA – Αξιολόγηση).

Με συνέπεια, όραμα και πίστη στις μάχες που δίνουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αυτόνομα, μαζικά και ελεύθερα απέναντι σε όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια είτε μέσα από τον κλάδο (παρατάξεις) είτε εκτός κλάδου από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προχωράμε αταλάντευτα για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα και τη μισθολογική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ