Αρχική Συνεντεύξεις Αντιπρόεδρος ΔΟΕ στον Alpha 98,9: Δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις στα σχολεία...

Αντιπρόεδρος ΔΟΕ στον Alpha 98,9: Δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις στα σχολεία – Τι πρέπει να γίνει την επόμενη σχολική χρονιά

820
0

 

Την αναγκαιότητα να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, καθώς όταν είναι κλειστά δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα στα παιδιά, επισήμανε ο κ. Τρούλης.

Είναι αδύνατον με 25 παιδιά ανά τάξη να τηρηθούν οι αποστάσεις στις σχολικές αίθουσες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Τρούλης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο. Ο ίδιος έθεσε δύο σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς: η στήριξη των μαθητών (γνωστικά και ψυχοσυναισθηματικά) και η υγειονομική τους ασφάλεια.

«Θα έχουμε τα self tests, που ήδη έχουν αρχίσει να το προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί. Υπάρχει ένα διαδικαστικό που ελπίζουμε να μην δημιουργήσει ζητήματα στις μικρότερες ηλικίες, στη λειτουργία των σχολείων», υπογράμμισε ο κ. Τρούλης, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων την προσεχή Δευτέρα.

Την αναγκαιότητα να παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, καθώς όταν είναι κλειστά δημιουργούνται μεγαλύτερα προβλήματα στα παιδιά, επισήμανε ο κ. Τρούλης: «Εχουμε πολλές κατευθύνσεις από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, οι οποίοι δίνουν την κατεύθυνση προς τις χώρες να προσπαθήσουν να έχουν υγειονομική επιτήρηση στις σχολικές μονάδες. Να διαμορφωθούν μα τέτοιο τρόπο τα σχολεία ώστε να μην είναι κλειστά. Μια έρευνα της Unesco αναφέρει ότι το 20% των μαθητών από πέρυσι μέχρι φέςτος, δυστυχώς δεν έχει κατακτήσει βασικές δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής. Αυτό δείχνει ότι όταν έχουμε κλειστά σχολεία, τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ ό,τι όταν έχουν ανοιχτές τις σχολικές μονάδες, αλλά με ασφάλεια, με τήρηση των αποστάσεων, όλων των υγειονομικών μέτρων, ώστε να παραμένουν τα σχολεία ασφαλή».

Ο ίδιος κρίνει ότι αυτή η ασφάλεια έχει επιτευχθεί; «Από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε ένα μέτρο προάσπισης της σχολικής μονάδας. Τα μοναδικά που είχαμε ήταν η διαδικασία της μάσκας, τον Σεπτέμβριο, μετά όταν έκλεισαν τα σχολεία και ξανάνοιξαν τον Γενάρη αυτό που μας έλεγε το υπουργείο Παιδείας, σαν κατεύθυνση, ήταν να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα και πόρτες, κατά διαστήματα, και σήμερα έχουμε τα self tests», τόνισε ο κ. Τρούλης.

«Αυτό που είναι πολύ κρίσιμο όμως, και νομίζω ότι η επιστημονική κοινότητα θέτει ως βασικό στοιχείο, είναι το ζήτημα της απόστασης. Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις» επισήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ